Zalando: Οι καθαρές πωλήσεις της για το πρώτο εξάμηνο του 2014 άγγιξαν τα 1,047 δισ. ευρώ

Η Zalando ανακοίνωσε σήμερα το ύψος των καθαρών πωλήσεων της για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η Zalando συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία καθώς οι καθαρές πωλήσεις της για το πρώτο εξάμηνο του 2014 άγγιξαν τα 1,047 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 29,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω νούμερο, τότε η πρόγνωση της επενδυτικής τράπεζας Kepler Cheuvreux , ότι οι καθαρές πωλήσεις της στο τέλος του 2014 θα αγγίξουν το ύψος των 2,4 δισ. ευρώ, δεν είναι ουτοπία. Ενώ είναι όλα δείχνουν ότι θα την δούμε σύντομα στο Χρηματιστήριο.

Zalando-Sales-2010_2014Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) του ομίλου κινήθηκε θετικά για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Αυτό εμφάνισε κέρδη ύψους 12 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 72 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Πρόσφατα η Zalando λάνσαρε την εφαρμογής της για κινητές συσκευές σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Στην τεχνολογική της ιστοσελίδα, η Zalando δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την αρχιτεκτονική των Mobile Apps και τον τρόπο επίτευξης της διεθνοποίησης.

Zalando-Mobile-Apps-internaΠροχθές, το δεύτερο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, παρουσίασε ένα ρεπορτάζ για τους επιτυχημένους αλλά αμφιλεγόμενους αδερφούς Samwer (ιδρυτών και μετόχων της Zalando) της γερμανικής επενδυτικής επιχειρηματικών συμμετοχών Rocket Internet. Ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε στη Γερμανία ένα βιβλίο για τους αδερφούς Samwer με τον τίτλο «Die Paten des Internets» (Οι Νονοί του διαδικτύου)!

Στη Rocket Internet συμμετέχουν με ποσοστό 53,7% οι αδερφοί Samwer (Global Founders Capital), η σουηδική Kinnevik (18,5%), η United Internet (10,7%), η Access Industries (8,5%) και τέλος η Philippine Long Distance Telephone Company (8,6%).

Ενώ η μετοχική σύνθεση της Zalando έχει ως εξής:

Όσον αφορά μία πιθανή εξάπλωση της Zalando στην ελληνική αγορά, αυτό δεν φαίνεται να βρίσκεται στα (άμεσα) σχέδια της.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.