E-Music: Η SoundCloud κάνει…ταμείο

Η Start-up εταιρία SoundCloud με έδρα το Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα την εξασφάλιση μια νέας χρηματοδότησης. Σε αυτή, εκτός από το βασικό επενδυτή Kleiner Perkins Caufield & Byers συμμετέχει και η GGV Capital. Η εταιρία δεν διευκρίνισε το ύψος της επένδυσης, αλλά η TechCrunch εκτιμά το ποσό αυτό στα 50 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτά τα νέα κεφάλαια, η μουσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης SoundCloud, η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τους Σουηδούς Eric Wahlfross und Alexander Ljung στην Στοκχόλμη, θα προωθήσει γρηγορότερα τα σχέδια ανάπτυξής της (ήδη έχει ανοίξει γραφείο στο San Francisco).

SoundCloud
Αρχικά, οι ιδρυτές της ήθελαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για τους μουσικούς, έτσι ώστε να μπορούν να  επεξεργάζονται τα μουσικά κομμάτια μεταξύ τους. Πολύ σύντομα όμως, η ιστοσελίδα καθιερώθηκε ως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα δημοσίευσης μουσικών κομματιών. Δεδομένου ότι τα μουσικά κομμάτια μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα, όπως τα βίντεο του YouTube, σε άλλους δικτυακούς τόπους, η SoundCloud εξαπλώνεται ραγδαία στο διαδίκτυο. Στην πλατφόρμα είχαν επενδύσει σε προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης οι Union Square Ventures, Index Ventures και Doughty Hanson Technology Venture. Μένει να δούμε, ποια εταιρία-μεγαθήριο θα εξαγοράσει την “YouTube for Sound”.



Categories: E-Music

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.