Pimkie: Υπηρεσία μόδας – Πρόγνωση για το τι χρώμα θα φορεθεί

Η επώνυμη εταιρεία αλυσίδας μόδας Pimkie προσφέρει μια διαφορετική υπηρεσία πρόγνωσης. Στο επίκεντρο της πανευρωπαϊκής της καμπάνιας στο διαδίκτυο, βρίσκεται η διαδραστική υπηρεσία της  Color Forecast.

Μέσω της παραπάνω υπηρεσίας, η Pimkie προβάλλει  ποια χρώματα είναι «in» σε Παρίσι, Μιλάνο και Αμβέρσα. Στις συγκεκριμένες πόλεις έχει στήσει κάμερες οι οποίες καταγράφουν ανώνυμα τους περαστικούς. Ο χρωματισμός των ρούχων αναγνωρίζεται και αναλύεται από το λογισμικό. Στη συνέχεια, συντίθεται μια πρόβλεψη με τη μορφή ενός χάρτη χρωμάτων.

Οι παραπάνω πληροφορίες αποθηκεύονται και οι χρήστες μπορούν λάβουν στατιστικά στοιχεία για το ποιο χρώμα ήταν «in» την προηγούμενη μέρα ή εβδομάδα ή μήνα καθώς και μια απευθείας ενημέρωση της συγκεκριμένης στιγμής.  Σε δεύτερο στάδιο, η ιστοσελίδα  προβάλλει στους χρήστες αντίστοιχα προϊόντα της με τον ανάλογο χρωματισμό. Την υπηρεσία προσφέρει η εταιρεία και με τη μορφή Αpp.

[vodpod id=Video.16453722&w=425&h=350&fv==embedLoc%3D%26colour%3DFFFFFF%26langSvr%3Den-us%26langJS%3Den-US]

Η εξόρυξη δεδομένων μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμα ένα συναρπαστικό μηχανισμό για την ανάλυση των τάσεων (π.χ. ποιά χρώματα  προτιμούν οι Ευρωπαίοι για τα μπλουζάκια τους) καθώς και για παροχή πρόσθετης ενημέρωσης και προσανατολισμό στους διαδικτυακούς πελάτες.



Categories: E-Fashion

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.