Zalando και το νέο πληροφοριακό σύστημα αυτής ZEOS

Η επιλογή του κατάλληλου πληροφοριακού συστήματος είναι μια από τις προκλήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά την υλοποίηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μιας και η απόφαση αυτή επηρεάζει σημαντικά την επιτυχία της λειτουργίας του. Πριν από την αξιολόγηση των διαφορετικών λύσεων για τα πληροφοριακά συστήματα (ιδιόκτητα, ενοικιαζόμενα, έτοιμες αγορασμένες λύσεις, δωρεάν πληροφοριακά συστήματα), ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να έχει επίγνωση των απαιτήσεων του ηλεκτρονικού καταστήματός του. Αυτές, όμως, μπορούν να μεταβάλλονται στο διάστημα του χρόνου και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανεξετάζεται εάν το ήδη υπάρχον πληροφοριακό σύστημα εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Zalando.

Πριν από δύο χρόνια, η Zalando άλλαξε το πληροφοριακό σύστημα του καταστήματός της. Έτσι, ενώ παλαιότερα έτρεχε σε σύστημα της Magento, τώρα τρέχει σε ιδιόκτητο σύστημα. Το νέο σύστημά της λέγεται ZEOS (Zalando E-Commerce Operation System). Σε μια ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, η Zalando δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πληροφορίες για την αρχιτεκτονική του πληροφοριακού συστήματος και τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι πολλά διακεκριμένα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως π.χ. της Amazon, Zalando, της Zooplus, της LeShop και της Redcoon προτιμούν περισσότερο  ιδιόκτητες λύσεις  πληροφοριακών συστημάτων από αυτές των έτοιμων αγορασμένων λύσεων (π.χ.  της Magento, της Intershop, της Oxid και της hybris), ως μια στρατηγική διαφοροποίησης.

Τις διαφορετικές λύσεις-εφαρμογές πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης των ηλεκτρονικών καταστημάτων με τα υπέρ και τα κατά τους αλλά και τις απαιτήσεις τους θα σας αναλύσω εκτενέστερα σε μεταγενέστερο άρθρο μου.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Ε-Shoes, Shopping Clubs

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.