Seven Ventures: Διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας – 7 εκατ. ευρώ για την είσοδο στη γερμανική αγορά

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, τα Start-Ups έρχονται, αργά ή γρήγορα, αντιμέτωπα με την πρόκληση να γνωστοποιηθεί η υπηρεσία τους και να αποδειχθεί η λειτουργία του επιχειρηματικού μοντέλου τους στο ευρύ κοινό.  Ιδιαίτερα για τις ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να εισβάλλουν στη γερμανική αγορά, το παραπάνω αποτελεί  δύσκολο και δαπανηρό εγχείρημα.

Επίσης, είχα αναφερθεί στα μοντέλα συνεργασίας με τη μορφή Barter «Media for Equity» και  «Media for Revenue Share» μεταξύ του γερμανικού ομίλου ΜΜΕ ProSiebenSat1 με διαφορετικά Start-Ups. Να υπενθυμίσω ότι ένα από τα γνωστά Brands που είχαν κλείσει τέτοιου είδους εμπορικής συμφωνίας ήταν και η ελληνική Korres!

Προσφάτως, η Seven Ventures,  εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και θυγατρική του γερμανικού ομίλου ΜΜΕ ProSiebenSat1, ανακοίνωσε την προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού με την επωνυμία «SevenVentures Pitch Day» κατά την οποία οι τρείς νικητές θα μοιραστούν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ τα οποία θα αποδοθούν με τη μορφή διαφήμισης στα τηλεοπτικά μέσα του ομίλου ProSiebenSat1.

Η διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού θα γίνει στο συνέδριο NOAH το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 6 – 7 Νοεμβρίου 2012. Δικαίωμα συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό έχουν τόσο οι γερμανικές επιχειρήσεις όσο και οι διεθνείς εταιρείες που δεν είναι ακόμα ενεργές στη γερμανική αγορά. Προϋπόθεση είναι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να έχουν συσταθεί εδώ και τρία χρόνια και να προσφέρουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που να απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή. Τέλος, θα πρέπει να ανήκουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις σε μια από τις παρακάτω τρείς κατηγορίες: Digital Commerce, Lifestyle και Health & Beauty.

Η λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Εύχομαι το παραπάνω παράδειγμα της ProSiebenSat1 να ακολουθήσουν σύντομα και οι ελληνικοί όμιλοι ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Ventures

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.