Amazon: Ανεπηρέαστη..από τις ζημιές του τρίτου τριμήνου

Η Amazon δημοσιοποίησε πρόσφατα τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Για  πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια, εμφάνισε ξανά ζημιές της τάξεως των 274 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 63 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι παραπάνω ζημιές σχετίζονται με τις υψηλές αποσβέσεις ύψους 169 εκατ. δολαρίων από την επένδυση της στη Living Social, ανταγωνίστρια εταιρεία της Groupon. Παρόλα αυτά, η άνοδος των καθαρών εσόδων  είναι και εφέτος δεδομένη.

Τώρα, εάν περιμένει κανείς ότι τα παραπάνω θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη της Amazon, μάλλον δεν είναι γνώστης της στρατηγικής που ακολουθεί ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παίκτης του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos εστιάζει την προσοχή του αποκλειστικά στις πελατειακές σχέσεις και λιγότερο στην εμφάνιση άμεσων κερδών, τα οποία όταν επιτυγχάνονται, επενδύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών. Το κύριο μήνυμά του άλλωστε είναι: «We love to invent..we love to pioneer!». Επίσης, δεν είναι κρυφό ότι ο Jeff Bezos διαθέτει τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle σε τιμή κόστους, για να εισπράξει αργότερα έσοδα από την πώληση του περιεχομένου.

Τελικά, δεν υπάρχει βιομηχανικός κλάδος που να μην έχει δραστηριοποιηθεί η Amazon. Από την εκδοτική βιομηχανία και τη βιομηχανία ένδυσης μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα, η Amazon έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια της. Εκτός από τα παραπάνω, η Amazon προσφέρει υπηρεσίες Web Services και Fulfillment (αποθήκευση και  logistics) καθώς επίσης υπηρεσίες πωλήσεων και αυτοέκδοσης βιβλίων μέχρι και τέλος Β2B υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το βιβλίο One Click δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της Amazon αλλά και τον τρόπο σκέψης του Jeff Bezos.

Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει το ταξίδι της πιο ισχυρής παγκόσμιας εμπορικής επιχείρησης. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι κανείς από τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα του επιχειρείν δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Σχετικά άρθρα:



Categories: E-Book, e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, E-Music, Ε-Shoes

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.