Ψηφιακές αλχημείες: Rocket Internet, Google, e-volution awards

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

Rocket_Internet_PortfolioRocket Internet: H επενδυτική εταιρεία Rocket Internet των περιβόητων αδερφών Samwer κέρδισε πρόσφατα τον γαλλικό όμιλο πολυτελών brands PPR ως στρατηγικό επενδυτή. H PPR επένδυσε 13 εκατ. δολάρια στη Bigfoot, την εταιρεία Holding των αδερφών Samwer,  η οποία διαχειρίζεται  τις  νεοφυείς επιχειρήσεις μόδας Lamoda, Dafiti και Namshi. Πρόσφατα τo βραζιλιάνικο eShop μόδας Dafiti έλαβε επιπλέον 65 εκατ. δολάρια επενδυτικά κεφάλαια. Στην PPR  ανήκουν μεταξύ άλλων η Gucci, η Yves Saint Laurent, η Brioni, η Sergio Rossi  καθώς και μια κοινή θυγατρική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με τον ιταλικό διαδικτυακό έμπορο μόδας Yoox. Σε παλαιότερο άρθρο μου, ανάφερα ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας.

Google_Zeitgeist_2012Google: Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google δημοσίευσε την ετήσια ανασκόπηση Google Zeitgeist με τους κορυφαίους όρους αναζήτησης για το 2012, μαζί με το σχετικό βίντεο. Δυστυχώς, όπως πάντα, λείπουν τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς, για ευνόητους λόγους, η Google δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον..οπότε μικρό το κακό!

– Ελλάδα –

e-volution-awards-2013e-volution awards: Στα πλαίσια των e-volution awards 2013 έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η απονομή των βραβείων για τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Πλήθος των βραβευμένων επιχειρήσεων και των επαίνων. Μεταξύ των νικητών περιλαμβάνονται το Πλαίσιο, το Skroutz, το Ζita Mall, το Insurancemarket.gr και η ATCOM. Την αναλυτική λίστα με τους νικητές ανά κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.