Ψηφιακές αλχημείες: PennyRead, Toys”R”Us, Retail Business Awards

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

PennyReadPennyRead: Ο Γάλλος Emmanuel Valjavec ανέπτυξε ένα μοντέλο πληρωμής Micropayment για τη πώληση και την ανάγνωση ψηφιακού περιεχομένου και ειδικότερα αυτών των μεμονωμένων άρθρων. Η λειτουργία της PennyRead έχει ως εξής : Μέρη ενός άρθρου καλύπτονται με ένα πεδίο στο οποίο αναφέρεται το κόστος για το σχετικό περιεχόμενο, ενώ κάτω από το συγκεκριμένο πεδίο υπάρχει το πλήκτρο “ΟΚ”. Εφόσον ο αναγνώστης πατήσει το συγκεκριμένο πλήκτρο, ο αποκλεισμός εξαφανίζεται, ενώ ένα Cookie αποθηκεύει στο παρασκήνιο το άθροισμα των μη καταβεβλημένων δεδουλευμένων οφειλών για τη χρήση του συγκεκριμένου ψηφιακού περιεχομένου. O αναγνώστης καλείται να δημιουργήσει ένα λογαριασμό καθώς και να πληρώσει το περιεχόμενο που έχει ήδη καταναλώσει, μόνο όταν συμπληρωθεί ένα ποσό με λίγα μόλις ευρώ. 

ToysRUs-TowersToys”R”Us: Για το παραδοσιακό λιανεμπόριο αποτελεί ύψιστης σημασίας ζήτημα η οικοδόμηση κατάλληλων δεξιοτήτων συνεργειών των Touchpoints του καταναλωτή, όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν. Ιδιαίτερα, η “έξυπνη” και με πρωτότυπο τρόπο διασύνδεση των κοινωνικών  δικτύων με το Offline περιβάλλον των προϊόντων αποτελεί σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο του κοινωνικού εμπορίου (Social Commerce). Μια τέτοια έξυπνη λύση παρουσίασε πρόσφατα η γνωστή αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών Toys”R”Us με το παιχνίδι της Toys”R”Us Towers στο Facebook. Σε αυτό, οι χρήστες του μπορούν να οικοδομήσουν το δικό τους κατάστημα και να συλλέξουν ανταμοιβές, τις οποίες μπορούν να εξαργυρώσουν σε Offline καταστήματα της Toys”R”Us.

-Ελλάδα-

RetailBusinessAwards2012RetailBusiness Awards:  Στη φετινή 11η διοργάνωση των RetailBusiness Awards, το βραβείο E-Retailer απονεμήθηκε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Publicworld. Τη λίστα με όλους τους νικητές των βραβείων RetailBusiness Awards μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: