Ψηφιακές αλχημείες: Amazon, Rocket Internet, Openfund

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

Amazon_Bestsellers_BooksAmazon: Η συμβουλευτική Simon-Kucher & Partners υπολόγισε πρόσφατα ότι η Amazon προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο (όπου δεν υπάρχει σύστημα υποχρεωτικών τιμών πωλήσεως για βιβλία) μόνο τα βιβλία «μπεστ σέλλερ» της  πρώτης εικοσάδας σε χαμηλότερες τιμές. Τους υπόλοιπους τίτλους που βρίσκονται από την 21η μέχρι και την 100η θέση,  η Amazon τους χρεώνει κατά μέσο όρο ακριβότερα με επιπλέον 15%, σε σχέση με τη χαμηλότερη εναλλακτική τιμή της αγοράς.

Rocket_Internet_PortfolioRocket Internet: Η επενδυτική επιχειρηματικών συμμετοχών Rocket Internet των αδερφών Samwer εισέπραξε συνολικά το 2012 επενδυτικά κεφάλαια ύψους 750 εκατ. δολαρίων. Αυτό ανακοίνωσε, ο ένας εκ των αδερφών Oliver Samwer στο πλαίσιο της εκδήλωσης IdeaLab 2012. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος της Rocket Internet είναι να γίνει ο μεγαλύτερος γαλαξίας νεοφυών επιχειρήσεων στα επόμενα δέκα χρόνια. Εντωμεταξύ, οι φήμες για την είσοδό της στο χρηματιστήριο οργιάζουν.

– Ελλάδα –

OpenfundOpenfund: Το Openfund ανακοίνωσε πρόσφατα τη λειτουργία νέου κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital fund) ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το Open Fund II έχει συγκεντρώσει το παραπάνω επενδυτικό ποσό τόσο από το JEREMIE όσο και από 11 ιδιώτες επενδυτές και σκοπεύει να επικεντρωθεί σε προσπάθειες που έχουν σχέση με το λογισμικό και τις εφαρμογές. Αξιοποιώντας την εμπειρία του Openfund I, το οποίο και οδήγησε στην ίδρυση εταιρειών όπως η Taxibeat και το fashinating.com, το Openfund II σκοπεύει να επενδύσει στα επόμενα τρία χρόνια σε 25 ως 35 εταιρείες λογισμικού που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Η επενδυτική ομάδα αποτελείται απο τους ιδρυτές του Openfund Γεώργιο Κασσελάκη και Γεώργιο Τζιραλή, καθώς και τους Αρίστο Δοξιάδη, Κωνσταντίνο Πατέρα και Νίκο Φράγκο. Το Openfund επενδύει σε δύο στάδια: α) pre-seed, δηλάδη σε ομάδες που επιχειρούν να μετατρέψουν μία καινοτόμα ιδέα σε λειτουργικό προϊόν, με επένδυση που ενδεικτικά ξεκινά από 50 χιλιάδες ευρώ για ποσοστό συμμετοχής 10% στην εταιρία και β) seed, δηλαδή σε εταιρίες με έτοιμο προϊόν, για να αναπτύξουν την αγορά τους και την επιχείρηση, με ποσό επένδυσης που φθάνει ως τις 500 χιλιάδες ευρώ. Ο πρώτος γύρος για υποβολή προτάσεων για το στάδιο pre-seed λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2013. Για το στάδιο seed οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν οποτεδήποτε. Το σύνολο των σχετικών πληροφοριών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: