Ψηφιακές αλχημείες: Virgin Megastores, Butlers, Apple

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

Virgin_megastores_franceVirgin Megastores: H γνωστή αλυσίδα καταστημάτων πώλησης πολιτιστικών αγαθών Virgin Megastores πρόκειται να υποβάλει τις επόμενες μέρες στη Γαλλία αίτηση πτώχευσης. Η είδηση δεν εκπλήσει καθόλου καθώς o όμιλος που προέκυψε από την αυτοκρατορία Virgin του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον και που από το 2008 ανήκει στην εταιρεία επενδύσεων Butler Capital Parntners, καταγράφει από το έτος 2009 συνεχείς ζημιές. Οι συνολικές πωλήσεις της το 2012 ανήλθαν στα 251 εκατ. ευρώ καταγράφοντας κάμψη 34%, ενώ τα χρέη της ανέρχονται σε 22 εκατ. ευρώ.

ButlersButlers: Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής Butlers Wilhelm Josten δήλωσε πρόσφατα σε μια συνέντευξή του στη γερμανική εφημεδία Die Welt ότι oι διαδικτυακές πωλήσεις της  αντιπροσωπεύουν το 14% των συνολικών πωλήσεων ύψους 90 εκατ. ευρώ (2012). Στρατηγικός στόχος του ομίλου είναι ο τζίρος  των διαδικτυακών πωλήσεων μέχρι το 2022 να αντιπροσωπεύει το πενήντα τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων. Η γνωστή αλυσίδα προϊόντων οικιακού εξοπλισμού απαριθμεί περί τα 160 φυσικά σημεία πώλησης σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Πέραν αυτού λειτουργεί τέσσερα διαδικτυακά καταστήματα (Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία), ενώ προγραμματίζει να ανοίξει ηλεκτρονικά καταστήματα και στην Ανατολική Ευρώπη.

AppleApple: H Apple γνωστοποίησε πρόσφατα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το κατάστημα εφαρμογών της. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών της το 2008, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια «κατεβάσματα», ενώ 20 δισεκατομμύρια από αυτά έγιναν μέσα στο 2012. Η Apple διαθέτει σήμερα στο κατάστημά της 775.000 εφαρμογές. Συνολικά έχουν καταβληθεί πάνω από επτά δισεκατομμύρια δολάρια στους προγραμματιστές iOS, ενώ η ίδια παρακρατεί ως προμήθεια ένα ποσοστό 30 τοις εκατό από την τιμή πώλησης.Categories: e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d