Ψηφιακές αλχημείες: Hawesko, Travelocity, Carrefour Μαρινόπουλος

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

HaweskoHawesko: Οι διαδικτυακές πωλήσεις του γερμανικού ομίλου κρασιών Hawesko σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Nikolas von Haugwitz, αντιπροσωπεύουν κάτι παραπάνω από το 30% των συνολικών πωλήσεών του ύψους 450 εκατ. ευρώ, ενώ 3% των συνολικών πωλήσεων πραγματοποιούνται μέσω των κωδικών QR των καταλόγων του. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεσοπρόθεσμα  ο τζίρος των διαδικτυακών πωλήσεων θα αντιπροσωπεύει το 60% των συνολικών πωλήσεων. Ο όμιλος Hawesko πειραματίζεται από πολύ νωρίς με το ηλεκτρονικό εμπόριο και λειτουργεί πλήθος διαδικτυακών ηλεκτρονικών καταστημάτων όπως αυτά της Hawesko, της Tesdorpf, της Jacques’ Wein-Depot, της Tvino, της ninetyninebottles.de, της weinlet.de και της Vinos. Επίσης, από τα τέλη του 2010 δραστηριοποιείται και στη σουηδική αγορά μέσω της θυγατρική της The Wine Company.

TravelocityTravelocity:  Το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο Travelocity εγκαινίασε πρόσφατα την υπηρεσία της Concierge Service.  Με την παραπάνω υπηρεσία η Travelocity αναλαμβάνει για τους ταξιδιώτες της τις κρατήσεις τραπεζιών σε εστιατόρια, την ανεύρεση εισιτηρίων για διάφορες τοπικές εκδηλώσεις αλλά και άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Η παραπάνω υπηρεσία είναι δωρεάν για τους πελάτες που κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. H Travelocity θέλει με την παραπάνω υπηρεσία να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες αυτών των νέων επιχειρηματικών μοντέλων του κλάδου τουρισμού όπως της Airbnb, η οποία ήδη από το 2011 προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία.

– Ελλάδα –

Carrefour_Greece_AppCarrefour Μαρινόπουλος: H Μαρινό-πουλος A.E., παρουσιάσε πρόσφατα την εφαρμογή με την ονομασία «Carrefour
Greece». Οι κάτοχοι iPhone και Android smartphones μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή στις συσκευές τους και να λαμβάνουν καθημερινές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για τις προσφορές της ημέρας στα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίζουν από το κινητό τους όλα τα φυλλάδια των καταστημάτων. Tην παραπάνω εφαρμογή υλοποίησε η Wunderman Athens.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d