Οι πωλήσεις της Wayfair του μεγαλύτερου διαδικτυακού εμπόρου επίπλων και οικιακών ειδών στις Η.Π.Α. ανήλθαν για το 2012 στα 600 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας μια αύξηση της τάξης του 20 τοις εκατό σε σχέση με το 2011.
Η παραπάνω μετάβαση συνέβη από τα τέλη του 2011 μέχρι τα μέσα του 2012 και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Niraj Shah ήταν αρκετά επώδυνη, αφού η επισκεψιμότητά της είχε φτάσει να είναι μειωμένη μεταξύ 50 και 75 τοις εκατό. Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος πρόσφατα στο περιοδικό Χconomy σκιαγραφεί τις δυνατότητες της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου επίπλων, τις στρατηγικές επιλογές του αλλά και το τι σημαίνει ολοκληρωτική μεταμόρφωση. Εδώ μπορείτε να δείτε τους ενδιαφέροντες αριθμοδείκτες της.
Την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου επίπλων ανέπτυξα εκτενέστερα σε παλαιότερο άρθρο μου, μιας ενδιαφέρουσας αγοράς που θέλει τον μάστορά της.
Σχετικά άρθρα:
- e-πιπλα: Η δυναμική μιας αγοράς που θέλει τον μάστορά της
- Ψηφιακές αλχημείες: Virgin Megastores, Butlers, Apple
- Luxury: Το ηλεκτρονικό εμπόριο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας
- Shopping Clubs: Το παρόν και το μέλλον των Outlet 2.0
- 2012: Δέκα επιχειρηματικά μοντέλα που ενδιαφέρουν την ελληνική αγορά
