Ψηφιακές αλχημείες: Daimler, Plaisio

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

Car2go.comDaimler: Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό WiWo, η Daimler προβλέπει οτι μέχρι το έτος 2020 οι συνολικές πωλήσεις της ευρωπαϊκής αγόρας Carsharing θα ανέλθουν στα επτά δισ. ευρώ. Η Daimler δραστηριοποιείται στην αγορά Carsharing μέσω της θυγατρικής εταιρείας των κοινόχρηστων αυτοκινήτων (Carsharing)  Car2g0 σε 18 πόλεις στην Ευρώπη και Β. Αμερική. Η ίδια αναμένει οτι μέχρι το 2014 οι ετήσιες πωλήσεις των παραπάνω υπηρεσίων της θα ανέλθουν στα 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζω οτι η Daimler AG έχει επενδύσει και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες μετακίνησης και ταχυμεταφορικών υπηρεσιών όπως στη Tiramizoo, στη Moovel, στη Carpooling και στη MyTaxi. Στο παρελθόν είχα αναφερθεί εκτενέστερα στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες (η πρόσβαση σε υλικά αγαθά και όχι η κτήση τους θα είναι πλέον το ζητούμενο) και οποίες έχουν κάνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναθεωρήσουν την ύπαρξη τους ως καθαρούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και να βλέπουν τους εαυτούς τους  ως παρόχους υπηρεσιών μετακίνησης.

– Ελλάδα –

Plaisio.grPlaisio: Η Πλαίσιο Computers λάνσαρε πρόσφατα το νέο Plaisio.gr. Το ανανεωμένο εύχρηστο και λειτουργικό site προσφέρει στους επισκέπτες του πρόσβαση σε 304 κατηγορίες προϊόντων, γρήγορη πληροφόρηση και οδηγίες για όλα τα καταστήματα. Το Πλαίσιο έχει αναπτύξει εξαιρετικά το πολυκαναλικό δίκτυο διανομής. Μέσω αυτού δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει απ’ ευθείας κράτηση μέσου του διαδικτυακού καταστήματος και να παραλάβει την παραγγελία του από το φυσικό κατάστημα που του βολεύει. Επίσης μέσα από το Plaisio Blog, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα της Τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.