Ψηφιακές αλχημείες: Linio, Tesco

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

LinioLinio: Tο Startup της Rocket Internet Linio πρόκειται να ανταγωνιστεί την Amazon στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.  Πρόσφατα, ο κλώνος της Amazon έλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους μεταξύ 15-20 εκατ. δολαρίων από την γερμανική επενδυτική του ομίλου Tengelmann. Στο παρελθόν η Linio έλαβε επενδυτικά κεφάλαια και από άλλους επενδυτές, όπως την Kinnevik και την Summit Partners. Η στρατηγική της Rocket Internet είναι η λειτουργία αντίστοιχων επιχειρηματικών μοντέλων του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως της Amazon, σε αναπτυσσόμενες αγορές.  Η Linio λειτουργεί αυτή τη στιγμή ηλεκτρονικά καταστήματα στις αγορές του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.

ClubcardTVTesco: Η αγγλική Tesco θέλει να κερδίσει νέο πελατολόγιο μέσω μιας νέας κάρτας μελών. Η συγκεκριμένη κάρτα ονομάζεται Clubcard TV και οι κάτοχοί της μπορούν να απολαύσουν δωρεάν κινηματογραφικές ταινίες. Το περιεχόμενο προέρχεται από την Blinkbox, εταιρεία στην οποία η Tesco από τον Απρίλιο του 2011 είναι μέτοχος με ποσοστό 80%. Προς το παρόν η παραπάνω υπηρεσία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, καθώς πρόσβαση σε αυτή έχει μόνο το προσωπικό της Tesco.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.