Media-Saturn: Με νέα στρατηγική και νέες ενέργειες

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Media-Saturn Holding Horst Norberg ανακοίνωσε την διοικητική συγχώνευση της Media Markt με τη Saturn στη Γερμανία. Αναδρομικά, από τις 31.10.2012, οι παραπάνω, και μέχρι πρότινος, αυτόνομες εταιρείες θα διαχειρίζονται από τη Media Saturn Deutschland GmbH, ενώ τα σήματα των δύο εταιρειών θα παραμείνουν ανεξάρτητα. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Media-Saturn παραπονέθηκε ανοικτά για τις δημόσιες αψιμαχίες των μετόχων της, ήτοι της Metro και του ιδρυτής της Media Markt Erich Kellerhals, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα παραπάνω καταστήματα.

Media-Markt_ApokreiesΣύμφωνα με τον Horst Norberg, οι διαδικτυακές πωλήσεις του Ιανουαρίου υπερδιπλασιάστηκαν, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στις βραδινές ενέργειες που τρέχουν τόσο η Media Markt όσο και η Saturn πέρα από την κανονική λειτουργία των φυσικών καταστημάτων (από 8μ.μ. μέχρι τις 8 π. μ.). Σε αυτές, οι παραπάνω εταιρείες τρέχουν ειδικές (αποκριάτικες) προσφορές, οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι σε αρκετά καλές τιμές.

Το πόσο σημαντικό στρατηγικό ρόλο παίζει (επιτέλους) το ηλεκτρονικό εμπόριο για τον Όμιλο της Metro  φαίνεται από το  ότι πρόσφατα εγκρίθηκε η αύξηση του αριθμού των μελών του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου της, από 4 σε 5 μέλη. Το νέο μέλος αυτού ο Pieter Haas θα αναλάβει τη φροντίδα των καταστημάτων της Media-Saturn, καθώς θα είναι υπεύθυνος και για την επιχειρηματική καινοτομία.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.