Ψηφιακές αλχημείες: 360buy, Google

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

360buy360buy: Η 360buy.com , η οποία λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα της Κίνας, έλαβε πρόσφατα σε ένα νέο επενδυτικό γύρο 700 εκατ. δολάρια. Μεταξύ των επενδυτών είναι η σαουδαραβική εταιρεία Kingdom Holding Company, της οποίας η στρατηγική είναι η εισαγωγή των συμμετοχών της στο χρηματιστήριο, κατά κανόνα, σε διάστημα τριών ετών. Τα παραπάνω επενδυτικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για στρατηγικές επενδύσεις τόσο στη τεχνολογία όσο και στην ανάπτυξη των logistics, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη πλατφόρμα της Alibaba. Πέραν της κινεζικής έκδοσης, η 360buy.com λειτουργεί από πέρσι το φθινόπωρο και μια αγγλική έκδοση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος. Μέσω αυτού είναι δυνατή και η δωρεάν αποστολή των προϊόντων σε 36 χώρες (σε αυτή την περίπτωση τα προϊόντα αποστέλλονται σε διάστημα 15-40 ημερών). Η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 7,25 δισ. δολάρια.

GoogleGoogle: Το άνοιγμα νέων καταστημάτων λιανικής πώλησης στις Η.Π.Α. σχεδιάζει η Google μέχρις τις αρχές της ερχόμενης χριστουγεννιάτικης περιόδου, στην προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας να ενισχύσει το προφίλ της μεταξύ των αγοραστών για συσκευές Android και άλλων προϊόντων και εν μέσω υψηλού ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες του κλάδου όπως της Apple και της Microsoft.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.