Ψηφιακές αλχημείες: Shutl, Best Buy

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

shutlShutl: Η αγγλική Shutl προγραμματίζει τον επόμενο μήνα να λανσάρει τις ταχυμεταφορικές υπηρεσίες της με «αυθημερόν παράδοση» και στις Η.Π.Α. Με την παραπάνω υπηρεσία, οι χρήστες της θα έχουν τη δυνατότητα  να παραγγείλουν τις διαδικτυακές αγορές τους από (κοντινά) συνεργαζόμενα (ηλεκτρονικά) καταστήματα μέσα σε 90 λεπτά ή να επιλέξουν το χρόνο παράδοσης και να παρακολουθήσουν τη διαδρομή παράδοσης της παραγγελίας τους ζωντανά στον υπολογιστή σου μέσω GPS. Υπενθυμίζω ότι πέρσι η αμερικανική UPS είχε αποκτήσει μαζί  με άλλους επενδυτές το 6% των μετοχών της Shutl.

BestBuyBest Buy: Η αμερικανική Best Buy ξεκινά στις 3 Μαρτίου την καμπάνιά της  «Βest Buy’s Price Match Guarantee». Με την παραπάνω κίνηση της, η Best Buy στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τις παρενέργειες του Showrooming διαμέσω ανταγωνιστικών προσφορών αντιστοίχων αυτών των 19 κυριοτέρων  διαδικτυακών ανταγωνιστών της όπως της Amazon, της HomeDepot.com, της Walmart.com και της Target.com. Στο παρελθόν είχα αναφερθεί στη τάση του Showrooming  και στο ότι οι καταναλωτές βλέπουν το μέλλον των φυσικών καταστημάτων ως χώρους επίδειξης.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.