Ψηφιακές αλχημείες: Pixmania, Groupon

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

pixmaniaPixmania: H Pixmania ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των φυσικών σημείων πώλησής της καθώς και την αποχώρησή της από 12 από τις συνολικά 26 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Παράλληλα η ίδια ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει την προσοχή της αποκλειστικά στις διαδικτυακές αγορές. Η παραπάνω γαλλική εταιρεία αποτελούσε για πολύ καιρό το λαμπρό αστέρι του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη καθώς είχε να παρουσιάσει μια λαμπρή διαδρομή και τζίρο πέρα των 800 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζω ότι η αγγλική Dixons έχει εξαγοράσει πλήρως την Pixmania από πέρσι τον Αύγουστο. Στην οικονομική χρήση 2011/2012 της Dixons (Pdf), οι πωλήσεις της Pixmania παρουσίασαν κάμψη 9% (665 εκατ. αγγλικές λίρες), εμφανίζοντας ζημιές ύψους 19,8 εκατ. αγγλικών λιρών.

GrouponGroupon: Η Groupon ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά στοιχεία της για το 2012. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, οι ίδιες πωλήσεις της αυξήθηκαν από 1,6 στα 2,6 δισ. δολάρια. Ενώ οι συνολικές πωλήσεις της αυξήθηκαν από 4 δισ. δολάρια στα 5,4 δισ. δολάρια. Η Groupon κατέγραψε ζημιές 81,1 εκατ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο χρήσης και έσοδα 638,3 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 65,4 εκατ. δολαρίων και εσόδων 492 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του 2011. Η αγορά των Η.Π.Α. εξακολουθεί να παρουσιάζει για την Groupon την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Στο δ’ τρίμηνο οι πωλήσεις της στη συγκεκριμένη αγορά υπερδιπλασιάστηκαν. Τα μέλη της στη συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκαν αντίστοιχα από 14,1 εκατ. σε 17,2 εκατ. Αντίθετα, στις διεθνείς αγορές οι πωλήσεις της Groupon παρουσίασαν κάμψη παρά την αύξηση των μελών της σε αυτές. Τα οικονομικά στοιχεία της Groupon δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς. Ως αποτέλεσμα αυτού, η μετοχή της έκανε «Βουτιά» 28% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street. Την ετήσια οικονομική έκθεση της Groupon μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.