Pixmania: Μετρημένες οι μέρες της κάτω από τη στέγη της Dixons

Οι μέρες της Pixmania κάτω από τη στέγη της Dixons, του δεύτερου μεγαλύτερου εμπόρου ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, είναι μετρημένες. Εξαιτίας των υψηλών ζημιών της, η Dixons σκοπεύει είτε να πουλήσει την γαλλικό διαδικτυακό έμπορα ή ακόμα και να παύσει τη λειτουργία του.

Η Pixmania αποτελούσε για πολύ καιρό το λαμπρό αστέρι του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη. Μοιραία αποδείχθηκε, όμως, η στρατηγική της αλαζονικής ταχείας εξάπλωσης της σε 26 ευρωπαϊκές χώρες με το άνοιγμα  φυσικών καταστημάτων αλλά και η λειτουργία δικών της Logistics.

Pixmania-greeceΥπενθυμίζω ότι  τον Φεβρουάριο η Pixmania είχε ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των φυσικών σημείων πώλησής της καθώς και την αποχώρησή της από 12 από τις συνολικά 26 χώρες όπου δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα. Ενώ πρόσφατα η Dixons ανακοίνωσε την πώληση της σουηδικής θυγατρικής της Pixmania Webhallen, έναντι 140 εκατ. σουηδικών κορωνών (περίπου 16,29 εκατ. ευρώ).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.