Praktiker: -Do it Yourself- πτώχευση

Χθες το βράδυ, άλλος ένας μεγάλος παίκτης του παραδοσιακού λιανικού εμπορίου, η Praktiker, ανακοίνωσε την αδυναμία της να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, καθώς οι διαπραγματεύσεις της με τους χρηματοδότες της για την περαιτέρω χρηματοδότηση της εξυγίανσή της,  απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με την ίδια, η πτώχευση δεν επηρεάζει τη  λειτουργία των διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της καθώς και τη λειτουργία της κερδοφόρας θυγατρικής της Max Bahr.

PraktikerΟ όμιλος Prakiker δραστηριοποιείται σε 9 χώρες, αριθμώντας 430 καταστήματα (300 στη Γερμανία) και 18.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενώ ο τζίρος του ομίλου για το 2012 ανήλθε στα 3 δισ. ευρώ.

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, η ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του διαδικτύου έχει επιφέρει  την αποδιοργάνωση του παραδοσιακού λιανεμπορίου, ενώ θα μεταβάλλει και το προφίλ των εργαζομένων στο λιανεμπόριο. Παράλληλα, αρκετοί ακόμα κλάδοι του λιανεμπορίου εξακολουθούν να αναμένουν την αποδιοργάνωσή τους.

Disruption_EcommerceΤο πόσο δύσκολη υπόθεση ήταν και είναι η αναδιάρθρωση της στρατηγικής πωλήσεων για τους παραδοσιακούς παίκτες του εμπορίου δείχνουν τα παραδείγματα των «Καινο-δεινοσαύρων», όπως της Kodak, της HMV, της Virgin Megastores, της Borders . Μια απλή όμως αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου από το Offline κόσμο στον Οnline κόσμο δεν αρκεί για τη λύτρωση του παραδοσιακού λιανεμπορίου. Ενώ μόλις στις αρχές της φετινής χρονιάς, η Praktiker Hellas είχε ανακοινώσει την είσοδό της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Θυμηθείτε: Δεν υφίσταται μηχανισμός προστασίας του παραδοσιακού λιανεμπορίου. «Η  τράπουλα μοιράζεται εκ νέου» στο εμπόριο…και στον κλάδο του DIY (Do it Yourself)!

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.