mytheresa: Πωλήσεις πολυτελών ρούχων αξίας 44 εκατ. ευρώ για το 2012

Η γερμανική mytheresa.com ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι καθαρές πωλήσεις της για το 2012 άγγιξαν τα 44 εκατ. ευρώ. Ενώ η ίδια εκτιμά ότι οι καθαρές πωλήσεις της για το τρέχον έτος θα ανέλθουν στα 65 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα  δύο τρίτα του παραπάνω τζίρου προέρχονται από τις διεθνείς αγορές ενώ αυτή τη στιγμή η mytheresa αποστέλλει τα προϊόντα της σε πάνω από 120 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ λειτουργεί από το 2006, ενώ η ίδια λειτουργεί από το 1987 ένα φυσικό κατάστημα στο κέντρο του Μονάχου.

mytheresaH mytheresa προσφέρει πολυτελή γυναικείο ρουχισμό από 180 επώνυμους σχεδιαστές. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή οι πελάτισσες της περιμένουν με ανυπομονησία τους περίπου 120 νέους κωδικούς πολυτελών ρούχων.

Όπως αναφέρουν οι διευθύνοντες σύμβουλοί της σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο διαδικτυακό γερμανικό περιοδικό gruenderszene, το επιχειρηματικό μοντέλο τους βασίζεται στην αποκλειστική εστίασή του στο γυναικείο ρουχισμό των κορυφαίων σχεδιαστών, στην άριστη εξυπηρέτηση, στο σωστό timing πώλησης των προϊόντων και στην αισθητική του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το τέχνασμα για αυτούς βρίσκεται στο να καταφέρουν να εξηγήσουν στις πελάτισσές τους ότι πρόκειται για άκρως περιορισμένους κωδικούς, οι οποίοι πολύ γρήγορα ξεπουλάνε. Άλλωστε η ποιότητα και η έλλειψη  είναι παράγοντες που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα πολυτελείας.

Πρόσφατα η mytheresa λειτούργησε το νέο κέντρο διανομής της μέσω του οποίου η παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποιείται σε 24 ώρες, ενώ στις υπερπόντιες χώρες η παράδοση ολοκληρώνεται σε 48 ώρες.

Στο παρελθόν σας είχα αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας και σας είχα παρουσιάσει την εξέλιξη της στρατηγικής Ηλεκτρονικού Εμπορίου των κατασκευαστών επώνυμων προϊόντων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.