Google: Στον αέρα η αυθημερόν υπηρεσία παράδοσης Google Shopping Express

Η νέα αυθημερόν υπηρεσία παράδοσης της Google, η Google Shopping Express είναι και επίσημα στον αέρα. Η παραπάνω υπηρεσία αρχικώς θα είναι διαθέσιμη στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Σε αυτή, οι χρήστες της θα λαμβάνουν τις διαδικτυακές παραγγελίες τους μέσω των διαφόρων (τοπικών) συνεργατών-αλυσίδων του λιανεμπορίου όπως την Staples, την Target και την Toys’R’Us. Ενώ οι τιμές των προϊόντων θα είναι ίδιες με αυτές των αντίστοιχων φυσικών καταστημάτων.

Google-Shopping-ExpressΣτους πρώτους έξι μήνες, η Google θα προσφέρει την αυθημερόν υπηρεσία παράδοσης δωρεάν στα εγγεγραμμένα μέλη της. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χρήστες θα καταβάλλουν 4,99 δολάρια για κάθε παραγγελία.

Στην Αμερική έχει ήδη αρχίσει η μάχη για το ποιος θα πάρει τα καλύτερα (νέα) φυσικά σημεία παράδοσης και ποιος θα κλείσει αποκλειστικές συνεργασίες με τις αλυσίδες των καταστημάτων του λιανεμπορίου. Ενώ με την παραπάνω κίνηση της, η Google θέλει να ανταγωνιστεί τόσο την αντίστοιχη υπηρεσία της Amazon (Amazon Prime), όσο και αυτή της ebay (eBay Now). Είναι κατανοητό ότι οι παραπάνω (διαδικτυακοί) πάροχοι αποκτούν πρόσβαση στον παραδοσιακό εμπόριο, ενώ αποκτούν επίσης και γνώση για τις αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού.

Όπως είχε ειπωθεί στο logistic πάνελ του πρόσφατου συνεδρίου Κ5, οι παραπάνω υπηρεσίες αυθημερόν παράδοσης (Same Day Delivery) δε θα τυποποιηθούν ως στάνταρτ, αλλά θα προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες: Αυτές θα μπορούσαν να διευκολύνουν την εφοδιαστική αλυσίδα του παραδοσιακού εμπορίου, δηλαδή τα φυσικά σημεία πώλησης (local commerce), καθώς αυτά ολοένα και περισσότερο μεταλλάσσονται σε καταστήματα Showrooming.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics, Trends

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.