Μια ματιά στον εσωτερικό κόσμο της Amazon μέσω της CBS News

Χθες, το αμερικανικό κανάλι CBS στην εκπομπή του “60 Minutes” είχε αφιέρωμα στον εσωτερικό κόσμο της Amazon. Σε αυτή, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Jeff Bezos ανάφερε ότι  η “διαμαρτυρία δεν είναι στρατηγική“. Ενώ έδειξε ότι στο άμεσο μέλλον μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Air. οι αποστολές της θα διεκπεραιώνονται από τα Drones, τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα.

Στο εξαιρετικό αφιέρωμα της CBS γίνονται αναφορές σε πλήθος από τις υπηρεσίες της Amazon όπως την Amazon Fresh, την Amazon Web Services και για το πως αυτή διαχειρίζεται τους αποθετικούς της χώρους. Ενώ σήμερα, στο πλαίσιο των ενεργειών του “Cyber Monday“υπολογίζεται ότι στα fulfillment κέντρα της θα διαχειριστούν περίπου 300.000 πακέτα το δευτερόλεπτο .

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει το ταξίδι της πιο ισχυρής παγκόσμιας εμπορικής επιχείρησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα αξίας (value chain) του ηλεκτρονικού επιχειρείν (ακόμα και αυτών που προσφέρουν υπηρεσίες logistics) δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d