Online Food Delivery: Οι επενδύσεις συνεχίζονται

Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων συνεχίζουν να επενδύουν στις διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις που λειτουργούν το επιχειρηματικό μοντέλο διαδικτυακών υπηρεσιών παράδοσης (Online Food Delivery).

H διαδικτυακή πλατφόρμα υπηρεσιών παράδοσης εστίασης της Rocket Internet Foodpanda ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 20 εκατ. δολαρίων από την Phenomen Ventures. Μέσω αυτών θα προωθήσει την εξάπλωσή της σε διάφορες αναδυόμενες αγορές όπως την Κροατία, την Βουλγαρία, την Σερβία και το Καζακστάν. Η παραπάνω εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να λειτουργήσει την πλατφόρμα της σε 40 χώρες έως το πρώτο τρίμηνο του 2014. Συνολικά η Foodpanda έχει λάβει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 48 εκατ. δολαρίων.

foodpanda 014Στον αντίποδα, η επίσης γερμανική Delivery Hero έλαβε πρόσφατα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 88 εκατ. δολαρίων από την Insight Venture Partners. Ενώ μέχρι στιγμής έχει εισπράξει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 222 εκατ. δολαρίων.

Ο κυριότερος παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά η αγγλική JustEat έχει εισπράξει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 129 εκατ. δολαρίων. Οι καθαρές πωλήσεις της για το 2013 ανέρχονται στις 100 εκατ. αγγλικές λίρες ενώ ετοιμάζεται η είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Στην ελληνική αγορά, η Clickdelivery.gr ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι υπέγραψε επενδυτική συμφωνία ύψους 3 εκατ. ευρώ με την τουρκική Yemeksepeti. Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί σε διαδοχικά στάδια και θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της Click Delivery σε όλη την Ελλάδα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο των διαδικτυακών υπηρεσιών παράδοσης εστίασης, σάς το είχα παρουσιάσει παλαιότερα εδώ.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food, E-Ventures

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.