Η Amazon εξαγόρασε την Comixology

Η Amazon εξαγόρασε την Comixology, την κυρίαρχη πλατφόρμα στον χώρο των ψηφιακών κόμικς. Μέσω της App εφαρμογής της, η Comixology πουλάει το ψηφιακό περιεχόμενο περισσοτέρων από 75 εκδοτών κόμικς (όπως της Marvel και της DC Cοmics). Ενώ με την παραπάνω στρατηγική κίνηση, η Amazon έγινε η παγκόσμια ηγέτιδα του παραπάνω κλάδου.

Comixology Σύμφωνα με την Amazon, το «iTunes των κόμικς» επέφερε την επανάσταση στην βιωματική (κινηματογραφική) εμπειρία ανάγνωσης των ψηφιακών κόμικς. Ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η Comixology έσπασε το φράγμα των 200 εκατ. πωλήσεων.

Επιπλέον, η ίδια το 2013 ξεκίνησε τη λειτουργία μιας πλατφόρμας αυτοέκδοσης για ανεξάρτητους παραγωγούς. Μέσω αυτής έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 1.000 κόμικς.

Η παραπάνω εξαγορά ταιριάζει εξαιρετικά στο ψηφιακό οικοσύστημα (Gοοdreads, Audible, CreateSpace, Kindle) της Amazon. Ενώ είναι προφανές οτι αυτή έλαβε χώρα, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση της εκδοτικής βιομηχανίας.

Σχετικά άρθρα:



Categories: E-Book, e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.