Στο παρελθον, σάς είχα παρουσιάσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επιχειρηματικά μοντέλα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό της Auctionata. Πρόσφατα, η Auctionata έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων (περίπου 21,5 εκατ. ευρώ) κατά τον δεύτερο επενδυτικό γύρο της εταιρείας. Το παραπάνω ποσό καλύφθηκε από διάφορους παλαιούς επενδυτές όπως την Holtzbrinck, την e.ventures και την Earlybird. Συνολικά η Auctionata έχει λάβει επενδυτικά και ίδια κεφάλαια ύψους 37 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Auctionata, το πρώτο τρίμηνο του 2014 διοργάνωσε 17 ζωντανές δημοπρασίες, ενώ οι συνολικές καθαρές πωλήσεις της από τις συγκεκριμένες δημοπρασίες ανήλθαν στα 4,6 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι το ηλεκτρονικό κατάστημα της συνέβαλε κατά 30% στο παραπάνω αποτέλεσμα.
Ενώ η ίδια κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ τιμή πώλησης δημοπρατούμενου έργου τέχνης μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, ένας πίνακας ζωγραφικής του αυστριακού Egon Schiele και αρχική τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε στην τιμή των 1,5 εκατ. ευρώ!
Σχετικά άρθρα:
- Auctionata: Ρεκόρ στην πώληση δημοπρατούμενου ρολογιού μέσω διαδικτύου
- Auctionata: Στα 350.000 ευρώ ο τζίρος των πρώτων ζωντανών δημοπρασιών
- Auctionata: Την Παρασκευή, η έναρξη των ζωντανών δημοπρασιών
- Autionata: Το μέλλον των δημοπρασιών έργων τέχνης
- Teleshopping: Μοχλός ανάπτυξης των τηλεπωλήσεων το ηλεκτρονικό εμπόριο
