Η GoldenDeals πέρασε στα χέρια του Ομίλου Politis Group

Ο Όμιλος Interwell (Politis Media Group), ιδιοκτήτρια των εταιρειών Master Media και Cheapis.gr, αλλά και των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera και Derti, ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω μιας καταχώρησης στο BusinessToday ότι εξαγόρασε τη γνωστή εταιρεία εκπτωτικών προσφορών GoldenDeals της Χρυσής Ευκαιρίας, η οποία κατέχει τη μεγαλύτερη βάση ενεργών χρηστών και αγοραστών Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα.

Politis_GoldenDeals_BusinesΕίναι γνωστό ότι όλες οι επιχειρήσεις εκπτωτικών προσφορών στην Ελλάδα είναι ζημιογόνες ενώ όπως είχα αναφέρει πρόσφατα, το μεγάλο πρόβλημα των -Mass Market- Ηλεκτρονικών Καταστημάτων και επιχειρηματικών μοντέλων, όπως αυτό της Grοupοn  και της GoldenDeals έγκειται στη σχετικότητα των προσφορών και τη παγίδα προσέγγισης πολλαπλών κοινών-στόχος.

InterwellΟπότε, ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι σημασία για την επιτυχία των Deal Sites δεν έχει το μέγεθος της βάσης δεδομένων χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά η σχετικότητα των προσφορών στις επιθυμίες και στις ανάγκες των «ετερογενών» πελατών τους. Καθώς κάθε πελάτης παρουσιάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά με εξατομικευμένες ανάγκες και συμπεριφορές, ο οποίος θέλει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

Λύση στα παραπάνω προσφέρει η κατηγοριοποίηση των πελατών (Customer Segmentation). Μέσω αυτής, οι παραπάνω επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αυξήσουν την στόχευση των πελατών σε όλα τα επίπεδα του Marketing-Mix ήτοι στο προϊόν, στη τιμή και στην επικοινωνία, με στόχο την απόδοση της επένδυσης (ROI). Ενώ ο πελάτης θα λάβει το σωστό προϊόν, στη σωστή τιμή και με τη σωστή προσφώνηση. Το παραπάνω θέμα θα αναλύσω εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μου.

Σχετικά άρθρα:

 Κατηγορίες:e-commerce, Live Shopping

Ετικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: