Twitch: Η Amazon εξαγόρασε την διαδικτυακή πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών έναντι 970 εκατ. δολαρίων

Η Amazon ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της διαδικτυακής πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιών Twitch έναντι του ποσού των 970 εκατ. δολαρίων. Αυτή ενδέχεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο της παραπάνω αγοράς.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην 20χρονη ιστορία της Amazon. Ενώ μέχρι πρότινος τα πρωτεία διατηρούσε η εξαγορά της Zappos, για την οποία η Amazon είχε καταβάλλει τον Ιούλιο του 2009 το ποσό των 850 εκατ. δολαρίων.

twitchΜε την παραπάνω στρατηγική κίνηση, η Amazon μετά την εξαγορά της Goodreads, της μεγαλύτερης κοινότητας αναγνωστών βιβλίου και της Comixology, της κυρίαρχης πλατφόρμας στον χώρο των ψηφιακών κόμικς, αποκτά και την μεγαλύτερη κοινότητα παικτών βιντεοπαιχνιδιών.

Η Twitch είχε τον Ιούλιο περισσότερους από 55 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά ηλεκτρονικού περιεχομένου, το οποίο φόρτωσαν πάνω από 1 εκατ. αναμεταδότες.

Εδώ (αρχείο PDF) μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.