Η Rocket Internet θέλει να εισπράξει 750 εκατ. ευρώ μέσω της δημόσιας εγγραφής της

Η γερμανική επενδυτική επιχειρηματικών συμμετοχών Rocket Internet των περιβόητων αδερφών Samwer (ιδρυτών και μετόχων της Zalando), η οποία χαρακτηρίζεται ως «φάμπρικα» νεοφυών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μπει φέτος στο χρηματιστήριο, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 750 εκατ. ευρώ. Προς αυτό τον σκοπό, προγραμματίζει την πώληση περίπου 15% των μετοχών της μέσω δημόσια εγγραφής. Σε αυτήν, οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα διατηρήσουν τις μετοχές. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ενώ η ίδια έχει λάβει μέχρι στιγμής επενδυτικά κεφάλαια ύψους ενός δισ. ευρώ!

Rocket_Internet-FactsheetΗ Rocket Internet προσδοκά σε μία αποτίμηση των 5 δισ. ευρώ. Ενώ τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση νέων Startups αλλά και για την περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωσή της. Στόχος της Rocket Internet είναι να γίνει η κορυφαία διαδικτυακή εταιρεία εκτός των συνόρων των Η.Π.Α και της Κίνας.

Στο παρακάτω εικονογράφημα της Berliner Zeitung μπορείτε να δείτε το εύρος της διεθνοποίησης της αλλά και τις ζημιές των κυριοτέρων εταιρειών της Rocket Internet (via @JonasRest):

Rocket_Internet_WorldwideΚάτω από τον γαλαξία της Rocket Internet βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 75 νεοφυείς επιχειρήσεις με διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, όπως της Westwing και της Home24.

Στην Ελλάδα, η Rocket Internet δραστηριοποιείται μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ανεύρεσης καταλυμάτων ιδιωτών Wimdu.gr.

Είναι γνωστή η μεθοδικότητα και ο επαγγελματισμός της Rocket Internet στην αντιγραφή και στο στήσιμο πολλαπλών εξειδικευμένων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την «φάμπρικα» της βγαίνουν ετησίως περίπου δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το εάν όμως τα αποκαλούμενα αστέρια (Proven Winners) της Rocket Internet δικαιολογούν την υψηλή αποτίμηση – ύπαρξή τους , θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιχειρηματικό μοντέλο της Rocket Internet αλλά και για τους αριθμοδείκτες των διεθνών «αστέρων» της μπορείτε να δείτε εδώ (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Ventures

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d