Η Moovel της Mercedes εξαγόρασε πλήρως την MyTaxi

Η Moovel, θυγατρική της Daimler, εξαγόρασε πλήρως την γερμανική υπηρεσία κλήσης ταξί MyTaxi.  Υπενθυμίζω ότι η Daimler αρχές του 2012 είχε γίνει μειοψηφικός μέτοχος της MyTaxi μέσω της θυγατρικής της car2go καταβάλλοντας 10 εκατ. ευρώ. Ενώ μέσω της παραπάνω εξαγοράς, η Moovel θέλει να προωθήσει με γρηγορότερους ρυθμούς την εξάπλωση της MyTaxi στις διεθνείς αγορές.

mytaxi

Η εφαρμογή της Moovel (Δικτυωμένη) Κινητικότητα 2.0 «παντρεύει» τις πληροφορίες όλων των γερμανικών αστικών συγκοινωνιών καθώς και άλλες υπηρεσίες κινητικότητας όπως αυτής της συνοδήγησης, (η αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία της είναι το pamemazi.gr), της κλήσης ταξί (MyΤaxi), της υπηρεσίας εύρεσης χώρων και θέσεων στάθμευσης (Park2gether), της υπηρεσίας ενοικίασης ποδηλάτων (nextbike) καθώς και των κοινόχρηστων αυτοκινήτων (Carsharing) car2go (η τελευταία εξαγόρασε πρόσφατα τον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας RideScout).  Στόχος της Moovel είναι να προσφέρει την καλύτερη (εξατομικευμένη) λύση στους χρήστες, για να φτάσουν από το σημείο Α στο σημείο Β κάνοντας πιο άνετη, πιο εύκολη και πιο οικονομική την ατομική μετακίνησή τους.

Moovel_2014Με τις παραπάνω στρατηγικές κινήσεις, η Daimler δείχνει να αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό μοντέλο της – από καθαρά κατασκευαστής αυτοκινήτων σε (συνδετικό) πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας.

Στον αντίποδα, όμως, ο ανταγωνισμός στην αγορά εφαρμογών κλήσεων ταξί είναι μεγάλος καθώς υπάρχουν παρεμφερείς εφαρμογές νεοφυών επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, προβλέπω σύντομα να γίνει ένα συγύρισμα (κυρίως μέσω εξαγορών) της παραπάνω αγοράς.

Την ελληνική Taxibeat αλλά και την αναδιαμόρφωση του κλάδου των ταξί παρουσίασα εκτενέστερα σε παλαιότερο άρθρο μου.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Location Based Services, M-Commerce, Transport, Trends

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.