Paysafecard: Η μέση αξία του καλαθιού αγορών ενός χρήστη μας είναι περίπου 25 ευρώ

Ένας από τις πιο γνωστούς παρόχους προπληρωμένων καρτών η paysafecard,  δραστηριοποιείτε εδώ και αρκετά χρόνια και στην ελληνική αγορά. Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός,  ο κ. Udo Müller,  διευθύνων σύμβουλος της paysafecard μου παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη:

Paysafecard_Udo-MuellerΗ paysafecard.com Wertkarten GmbH ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε προσφέρει προπληρωμένες κάρτες για το διαδίκτυο. Πώς λειτουργούν οι προπληρωμένες κάρτες και σε τι διαφέρει η paysafecard από άλλους παρόχους προπληρωμένων καρτών;
Η χρήση της paysafecard είναι πολύ απλή για αυτόν που την επιλέγει ως μέσο πληρωμής: όταν αγοράζει μια paysafecard από κάποιο σημείο πώλησης πληρώνοντας απλώς το ποσό που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αργότερα στο διαδίκτυο, λαμβάνει έναν 16ψήφιο κωδικό PIN που αντιπροσωπεύει αυτό το ποσό. Αυτός ο κωδικός PIN μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε ένα από τα χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που δέχονται την paysafecard. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πελάτης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να πληκτρολογήσει τον κωδικό PIN όταν πραγματοποιεί μια πληρωμή. Αυτό είναι όλο! Για τους πελάτες η χρήση της paysafecard είναι δωρεάν.

Η ειδοποιός διαφορά της paysafecard από άλλους παρόχους προπληρωμένων καρτών είναι ότι πέραν του ότι αποτελεί μια γρήγορη και ασφαλή μέθοδο πληρωμής, τυγχάνει ευρείας αποδοχής και διατίθεται σε περισσότερα από 450.000 σημεία πωλήσεων παγκοσμίως. Παράλληλα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας 24ωρη εξυπηρέτηση όλες τις ημέρες του χρόνου, μέσω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Paysafecard_logoΠότε αρχίσατε να δραστηριοποιείστε στο ηλεκτρονικό εμπόριο;
Δραστηριοποιούμαστε στο ηλεκτρονικό επιχειρείν ήδη από το ξεκίνημά μας το 2000.

Ποιες ευκαιρίες θεωρείτε ότι διαφαίνονται για την paysafecard σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά;
Τόσο από ανεξάρτητες μελέτες όσο και από δικές μας έρευνες προκύπτει ότι το βασικότερο ζητούμενο για τους χρήστες του διαδικτύου σε σχέση με τις online πληρωμές είναι η απλότητα και η ασφάλεια. Δεδομένου ότι διαθέτουμε το καλύτερο και πιο καθιερωμένο σύστημα προπληρωμένων πληρωμών για το διαδίκτυο, έχουμε πολλά να προσφέρουμε τόσο στους ιδιώτες όσο και στους εταιρικούς μας πελάτες.

Η αγορά προπληρωμένων μέσων πληρωμής γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Τα προπληρωμένα προϊόντα αποτελούν μια απλή και ασφαλή λύση που σήμερα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ για τους τελικούς πελάτες και τις εταιρείες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Το 2013 σημειώσαμε επιδόσεις ρεκόρ, καθώς σε μηνιαία βάση 2 εκατομμύρια και πλέον πελάτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 68 εκατομμύρια συναλλαγές.

Υπάρχει – και πάντα θα εξακολουθεί να υπάρχει – ζήτηση για προπληρωμένα μέσα πληρωμής, ιδίως όταν η υπηρεσία πληρωμής πρέπει να παρέχεται με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια, όταν δηλαδή παρέχεται μέσω διαδικτύου. Ιδίως όταν πρόκειται για μικρότερα ποσά που προορίζονται για την αγορά ηλεκτρονικών αγαθών, τα προπληρωμένα προϊόντα αποτελούν ιδανική λύση. Πολλοί χρήστες διστάζουν να δώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας τους στο διαδίκτυο και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Οι χρήστες αυτοί στρέφονται στις προπληρωμένες λύσεις. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι διαφαίνονται τεράστιες προοπτικές για τις πληρωμές με προπληρωμένα μέσα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της paysafecard για τις επιχειρήσεις;
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι ότι προσελκύουμε στα ηλεκτρονικά καταστήματα νέες κατηγορίες πελατών, στις οποίες δεν είχαν πρόσβαση έως τώρα με τις άλλες μεθόδους πληρωμής. Οι πελάτες που δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και οι πελάτες που θεωρούν πολύ σημαντική την ασφάλεια των δεδομένων τους και δεν θέλουν να κοινοποιούν προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας, χρησιμοποιούν την paysafecard.

Καθώς η paysafecard είναι ένα προπληρωμένο μέσο πληρωμής, οι επιχειρήσεις είναι σίγουρες ότι δεν θα μείνουν με άδεια χέρια. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται αμέσως και δεν υπάρχει κίνδυνος μη πληρωμής. Η παγκόσμια παρουσία των προϊόντων και του ονόματός μας, καθώς και η συσσωρευμένη μας εμπειρία στην αγορά, παρέχει στις επιχειρήσεις κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτές: ένα αξιόπιστο και ασφαλές σύστημα πληρωμής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της paysafecard για τους καταναλωτές;
Δεν υπάρχει μέσο πληρωμής στο διαδίκτυο που να είναι ταχύτερο, πιο εύχρηστο ή ασφαλέστερο.

Για την πληρωμή με την paysafecard δεν απαιτείται η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων ή στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Έτσι διασφαλίζεται ότι το οικονομικό απόρρητο των πελατών παραμένει πάντοτε απόλυτα προστατευμένο!
Όπως και οι επιχειρήσεις, έτσι και οι ιδιώτες πελάτες μας απολαμβάνουν ένα καθιερωμένο μέσο πληρωμής που τους επιτρέπει να είναι πιο ξέγνοιαστοι. Ξέρουμε ότι οι καταναλωτές θέλουν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει, δηλ. τις αγορές ή το gaming στο διαδίκτυο και όχι στη διαδικασία της πληρωμής. Και αυτό ακριβώς είναι που τους εξασφαλίζει η paysafecard.

Paysafecard_MastercardΤι υποδοχή έχουν επιφυλάξει οι επιχειρήσεις στην paysafecard; Πόσα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούν την paysafecard;
Η paysafecard είναι δεκτή σε χιλιάδες online καταστήματα. Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.
Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά των υφιστάμενων προϊόντων μας, κάνουμε το επόμενο βήμα προσφέροντας μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα MasterCard που παρέχει στους καταναλωτές ακόμη περισσότερες επιλογές αγορών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Η κάρτα αυτή, που μπορεί να χρησιμοποιείται όπως μια οποιαδήποτε MasterCard, πιστώνεται μέσω της paysafecard και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός προπληρωμένου μέσου σε συνδυασμό με την ισχύ μιας πιστωτικής κάρτας παγκόσμιας αποδοχής. Αυτό το καινοτόμο προϊόν είναι πλέον στη διάθεση όλων των καταναλωτών, που μπορούν να το χρησιμοποιούν για πληρωμές online και offline σε εκατομμύρια καταστήματα. Χάρη στην paysafecard, ακόμη κι οι καταναλωτές που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό έχουν πια πρόσβαση σε μια πιστωτική κάρτα.

Ποια από τα πολύ γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες σας;
Όπως προαναφέρθηκε, χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας, ανήκοντας κυρίως στους τομείς των παιχνιδιών, της τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου, των Social Media & Communities και της μουσικής, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα Valve, EA Games και Skype. Ειδικά στην Ελλάδα μερικά πολύ δημοφιλή ηλεκτρονικά καταστήματα είναι τα Bigpoint, Altigi, Funstage, Facebook και Riot Games.

Πόσο εύκολες είναι οι επιλογές συνδεσιμότητας για τα ηλεκτρονικά καταστήματα; Παρέχετε δυνατότητες διασύνδεσης με γνωστά συστήματα καταστημάτων;
Η διασύνδεση με την paysafecard γίνεται πολύ εύκολα μέσω του SOAP API. Το SOAP API της paysafecard προσφέρει λειτουργίες πληρωμής με τη μορφή διαδικτυακής υπηρεσίας. Βασίζεται στο πρωτόκολλο SOAP και μπορεί να υλοποιηθεί και να χρησιμοποιείται εύκολα από οποιονδήποτε πελάτη SOAP, ανεξαρτήτως γλώσσας προγραμματισμού.

Τι προμήθεια χρεώνετε;
Η επιχειρηματική μας σχέση με τους εταιρικούς πελάτες μας δεν μας επιτρέπει, όπως αντιλαμβάνεστε, να δημοσιοποιήσουμε τέτοιες πληροφορίες.

Πώς μπορεί να βρει κανείς τα πλησιέστερα σημεία πώλησης;
Κάνοντας χρήση της υπηρεσίας αναζήτησης σημείων πώλησης, που διατίθεται τόσο στη διεύθυνση www.paysafecard.com, όσο και μέσω του paysafecard App (το οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τον δικτυακό μας τόπο) για αναζητήσεις καθ’ οδόν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η εφαρμογή αναζήτησης σημείων πώλησης εμφανίζει στον χάρτη τα πλησιέστερα σημεία διανομής.

Πόσο καλή είναι η κάλυψη στην επαρχία;
Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ πυκνό δίκτυο διανομής όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις αλλά και στην επαρχία. Όπως είναι φυσικό όμως, υπάρχουν διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα.

Θα μπορούσε να περιγράψετε έναν αντιπροσωπευτικό χρήστη της paysafecard;
Δεδομένου ότι δραστηριοποιούμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες μας δεν ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Κοινό χαρακτηριστικό τους, ωστόσο, είναι η εξοικείωσή τους με το διαδίκτυο και το γεγονός ότι επιζητούν μια γρήγορη, εύκολη και ασφαλή λύση πληρωμών στον ψηφιακό κόσμο.

Είναι όλοι οι χρήστες της paysafecard επιφυλακτικοί στο να χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα online ή απλώς δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα;
Και τα δύο. Σε κάποιες χώρες η χρήση πιστωτικών καρτών δεν είναι πολύ διαδεδομένη, ενώ σε άλλες οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το να εισάγουν τα δεδομένα τους online.

Ποια είναι η μέση αξία του καλαθιού αγορών;
Η μέση αξία του καλαθιού αγορών ενός χρήστη της paysafecard είναι περίπου 25 ευρώ.

Πώς βλέπετε την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου;
Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική αγορά και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανάπτυξη της paysafecard στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2013, η Skrill (πρώην Moneybookers), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληρωμής στην Ευρώπη, εξαγόρασε την paysafecard. Πώς πηγαίνει η συνεργασία σας;
Ήδη από τον πρώτο χρόνο όλες οι προσδοκώμενες συνεργίες και οι θετικές επιδράσεις αυτής της κίνησης έχουν πάρει σάρκα και οστά. Το αποτέλεσμα της ένωσης των δυνάμεων των δύο εταιρειών θα αποτελέσει το ισχυρότερο ατού μας τα επόμενα χρόνια.

Από τη στιγμή της ίδρυσης σας έως σήμερα, πόσο έχουν αλλάξει οι προοπτικές της αγοράς για αυτό το εναλλακτικό μέσο online πληρωμών;
Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η απροσδόκητη ανάπτυξη αυτής της αγοράς, η οποία βασίστηκε στην αύξηση των χρηστών του διαδικτύου, της χρήσης του διαδικτύου και των τρόπων χρήσης του διαδικτύου. Η δημιουργικότητα και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μετέτρεψαν το διαδίκτυο στην πιο ισχυρή πλατφόρμα της παγκόσμιας κοινωνίας. Όταν ξεκινούσαμε, το 2000, το διαδίκτυο δεν ήταν παρά ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο που περισσότερο γεννούσε ερωτηματικά παρά έδινε απαντήσεις. Σήμερα, όχι απλά ευοδώθηκαν οι ελπίδες που είχαν διαφανεί στην αρχή, αλλά έκτοτε, και ιδίως τα τελευταία χρόνια, προέκυψαν αναρίθμητες νέες ιδέες και ευκαιρίες.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τα επόμενα βήματα και τις μελλοντικές σας επιδιώξεις; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Η στρατηγική μας κινείται προς τρεις κατευθύνσεις: να ενισχύσουμε σημαντικά την παρουσία μας σε αγορές όπως η Ελλάδα, να διεισδύσουμε σε νέες αγορές, όπως κάναμε πριν μερικούς μήνες στο Περού και την Ουρουγουάη, και να αναπτύξουμε συνεργασίες με παγκόσμιους ηλεκτρονικούς κολοσσούς όπως η Google και η Apple, ώστε να αναδειχθούμε σε αδιαφιλονίκητο ηγέτη στα online προπληρωμένα μέσα πληρωμής.

Σημείωση: Η paysafecard είναι χορηγός του neoecommerce.gr

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Payments

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.