Η Amazon ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου της φυσικού σημείου παράδοσης – παραλαβής, έχοντας ως στόχο τις τσέπες των φοιτητών

Η Amazon ξεκίνησε πρόσφατα στην πανεπιστημιούπολη του Πάρντιου (Purdue) στην Ιντιάνα τη λειτουργία του πρώτου της φυσικού σημείου παράδοσης – παραλαβής για φοιτητές, ονόματι Amazon@Purdue. Με την παραπάνω ιδιοφυή κίνηση, η Amazon στοχεύει όχι μονάχα στην αγορά των άνω 10,3 δισ. δολαρίων φοιτητικών συγγραμμάτων αλλά και στην ενίσχυση του οικοσυστήματος των Prime μελών της (τα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας της Prime εκτινάζουν τα καθαρά έσοδα στα 89 δισ. δολάρια για το 2014).

Amazοn-Purdue-UniversityΚατά την παραγγελία των συγγραμμάτων, οι φοιτητές λαμβάνουν εκπτώσεις μέχρι και 90%, ενώ μετά τη λήξη της εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου, μπορούν να γίνουν μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime, με έκπτωση 50%. Επιπλέον, η παράδοση των συγγραμμάτων γίνεται μέσα σε διάστημα μίας μέρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ πάνω από δύο εκατ. αντικείμενα θα παραδίδονται δωρεάν σε διάστημα δύο ημερών.AmazonatPurdue_1Η παραπάνω κίνηση σε συνδυασμό με το πρόσφατο ενδιαφέρον της για εξαγορά μερικών καταστημάτων της RadioShack, εκλαμβάνεται ως προάγγελος για την είσοδο της Amazon στο παραδοσιακό λιανεμπόριο, η οποία έχει θα έχει στόχο τόσο την αύξηση της βιωματικής εμπειρίας των πελατών της όσο και στην αύξηση των πωλήσεων της, ιδιαιτέρως των tablet της και των έξυπνων κινητών συσκευών της (βλέπε Fire Phone).

Σχετικά άρθρα:



Categories: E-Book, e-commerce

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.