Η Amazon παραδίδει τα δέματα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου

Στο παρελθόν σάς είχα παρουσιάσει την καινοτόμα εναλλακτική ταχυμεταφορική υπηρεσία τόσο της βελγικής Cardrops, όσο της  Volvo μέσω της οποίας μετατρέπουν το πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων σε «θυρίδα» παράδοσης δεμάτων.

Η παραπάνω ιδέα έτυχε και το ενδιαφέρον της Amazon. Καθώς αυτή σε συνεργασία με την DHL Paket και την Audi δοκιμάζει πιλοτικά μια αντίστοιχη υπηρεσία για τα Prime μέλη της στη Γερμανία.

Amazon_Audi_DHL-mobile_deli

Πηγή: DHL Paket

Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το πορτ-μπαγκάζ ως «θυρίδα», η Audi εγκαθιστά ένα μηχανισμό σε αυτό, ο οποίος μέσω μιας ειδικής κινητής εφαρμογής δείχνει στον διανομέα τη θέση όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο όχημα και διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτό. Συγχρόνως, ο κάτοχος του αυτοκινήτου δίνει στον διανομέα ένα μοναδικό ψηφιακό κλειδί μίας χρήσεως, με περιορισμένη διάρκεια, μέσω του οποίου ο διανομέας θα μπορέσει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο του πελάτη, χρησιμοποιώντας το κινητό του ή το τάπλετ του. Στη συνέχεια ο διανομέας φορτώνει το πορτ-μπαγκάζ και το κλειδώνει. Ενώ ο πελάτης ενημερώνεται άμεσα μέσω email για την επιτυχή παράδοση της παραγγελίας του.

Προς το παρόν η υπηρεσία λειτουργεί δοκιμαστικά μόνο για αυτοκίνητα μάρκας Audi. Μακροπρόθεσμα, όμως, αυτή θα εφαρμοστεί και σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων καθώς η Amazon θέλει να αναπτύξει περαιτέρω και άλλα νέα φυσικά σημεία παράδοσης (Click & Collect: Ποιος θα είναι ο κερδισμένος των νέων φυσικών σημείων παράδοσης;), στα οποία οι πελάτες της θα μπορούν να  παραλάβουν τα δέματα τους οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε αυτοί το επιθυμούν.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Location Based Services, Logistics, Trends

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d