Η Home24 έλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ

Μετά την πρόσφατη μετατροπή της από Ε.Π.Ε σε Ανώνυμη Εταιρεία, η Home24 ανακοίνωσε (αρχείο PDF) την είσπραξη νέων επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 90 εκατ. ευρώ έλαβε από τον Άγγλο επενδυτή Baillie Gifford, ο οποίος απέκτησε το 9,95% των μετοχών της Home24. Ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι, μεταξύ αυτών και η Rocket Internet SE επένδυσαν από 30 εκατ. ευρώ.

Home24_KPIs-2014Η γερμανική επενδυτική επιχειρηματικών συμμετοχών Rocket Internet, η  οποία πραγματοποίησε πέρυσι την είσοδο της στο χρηματιστήριο, δημοσίευσε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής (αρχείο PDF) για το έτος 2014. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, οι καθαρές πωλήσεις της Home24 για το 2014 ανήλθαν στις 160 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μια αύξηση της τάξης του 72,5 τοις εκατό σε σχέση με το 2013, ενώ η αποτίμηση της ανέρχεται στα 942 εκατ. ευρώ.

home24_2015Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαδικτυακός έμπορος επίπλων διαθέτει 150.000 κωδικούς, ενώ δραστηριοποιείται σε συνολικά 7 ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, η ίδια δραστηριοποιείται και στη Βραζιλία, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 800 κατασκευαστές επίπλων. Πέρα των επωνύμων Brands, η παραπάνω γερμανική εταιρεία έχει στο στο χαρτοφυλάκιό της ένα πλήθος από ιδιωτικές ετικέτες (μεταξύ αυτών η Smood, η Furnlab, η Jack&Alice και η Mørteens).

Με την πρόσφατη είσοδο της Wayfair (Wayfair και η στρατηγική της για την κατάκτηση της αγοράς επίπλου) αλλά και της Rocket Internet στο χρηματιστήριο, υπάρχουν πια προς διάθεση αριθμοδείκτες για την διαδικτυακή αγορά επίπλου. Ενώ πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε και την Home24 (πιθανώς μαζί με την Westwing) στο χρηματιστήριο.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Furniture

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d