Η Amazon στήνει τοπικά κέντρα διαλογής στη Γερμανία – τρέμουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ!

Οι φιλοδοξίες της Amazon σχετικά με τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών είναι γνωστές, ενώ το 2014 η ίδια χάραξε τις κατευθυντήριες γραμμές για να μεταλλαχθεί σε κορυφαίο τοπικό προμηθευτή. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της παραπάνω στρατηγικής,  η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα το στήσιμο τοπικών κέντρων διαλογής στη Γερμανία.

Προς αυτόν τον σκοπό, η ίδια ίδρυσε τις πρώτες εταιρείες Amazon City Logistic, με σκοπό να φέρει την επανάσταση στις παραδόσεις των εμπορευμάτων (βλέπε την αντίστοιχη υπηρεσία Prime Now που λάνσαρε πρόσφατα στην αγγλική αγορά), με την επίτευξη της υπερ-επείγουσας αυθημερόν παράδοσης (express delivery), ακόμα και τις Κυριακές.

Amazοn-LοcatiοsΣτην Αγγλία η Amazοn έχει στήσει επίσης τα Amazοn Lockers  (Click & Collect: Ποιος θα είναι ο κερδισμένος των νέων φυσικών σημείων παράδοσης;) καθώς και την υπηρεσία “Pass my Parcel” για την παραλαβή των διαδικτυακών αγορών από συγκεκριμένα σημεία παραλαβής. Αντίστοιχα, η ίδια ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση της να στήσει και στην Γαλλία τα Amazοn Lockers.

Ενώ στη Γερμανία, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ τρέμουν στην ιδέα ότι τα παραπάνω μπορεί να είναι προάγγελος (Amazon Preps Fresh Grocery Delivery Launch in U.K.) έναρξης της διαδικτυακής υπηρεσίας αποστολής τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ Amazon Fresh.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d