Η Amazon στήνει τοπικά κέντρα διαλογής στη Γερμανία – τρέμουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ!

Οι φιλοδοξίες της Amazon σχετικά με τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών είναι γνωστές, ενώ το 2014 η ίδια χάραξε τις κατευθυντήριες γραμμές για να μεταλλαχθεί σε κορυφαίο τοπικό προμηθευτή. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της παραπάνω στρατηγικής,  η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα το στήσιμο τοπικών κέντρων διαλογής στη Γερμανία.

Προς αυτόν τον σκοπό, η ίδια ίδρυσε τις πρώτες εταιρείες Amazon City Logistic, με σκοπό να φέρει την επανάσταση στις παραδόσεις των εμπορευμάτων (βλέπε την αντίστοιχη υπηρεσία Prime Now που λάνσαρε πρόσφατα στην αγγλική αγορά), με την επίτευξη της υπερ-επείγουσας αυθημερόν παράδοσης (express delivery), ακόμα και τις Κυριακές.

Amazοn-LοcatiοsΣτην Αγγλία η Amazοn έχει στήσει επίσης τα Amazοn Lockers  (Click & Collect: Ποιος θα είναι ο κερδισμένος των νέων φυσικών σημείων παράδοσης;) καθώς και την υπηρεσία «Pass my Parcel» για την παραλαβή των διαδικτυακών αγορών από συγκεκριμένα σημεία παραλαβής. Αντίστοιχα, η ίδια ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση της να στήσει και στην Γαλλία τα Amazοn Lockers.

Ενώ στη Γερμανία, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ τρέμουν στην ιδέα ότι τα παραπάνω μπορεί να είναι προάγγελος (Amazon Preps Fresh Grocery Delivery Launch in U.K.) έναρξης της διαδικτυακής υπηρεσίας αποστολής τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ Amazon Fresh.

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce, Logistics

Ετικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: