Hiku: Η ανταγωνιστική συσκευή Dash, απελευθερωμένη από τα δεσμά της Amazon

Πριν από μερικούς μήνες, η Amazon είχε λανσάρει μεταξύ άλλων και ένα στικάκι για την παραγγελία ειδών σούπερ μάρκετ ονόματι Amazon Dash. Η «μαγική ράβδος» είναι εφοδιασμένη με ένα Barcοde Scanner. Εφόσον μια συσκευασία ενός προϊόντος δεν είναι εφοδιασμένη με Barcοde, το επιθυμητό προϊόν μπορεί να καταχωρηθεί μέσω της αναγνώρισης φωνής. Η παραπάνω συσκευή συνδέεται μέσω Wi-Fi με τον λογαριασμό του πελάτη της Amazοn FreshΟι πελάτες της συγκεκριμένης υπηρεσίας  μπορούν να πραγματοποιήσουν εύκολα τις αγορές τους τόσο στην οικία τους όσο και σε οπουδήποτε σούπερ μάρκετ (σκανάρω τα ράφια των ανταγωνιστών αλλά γεμίζω το καλάθι της Amazοn!).

Hiku

Μια ανταγωνιστική συσκευή Dash κατασκεύασε και, μάλιστα νωρίτερα από την Amazon, η εταιρεία Hiku. Το Hiku, η μικρή και ελαφριά μαγνητική συσκευή σκάνερ, παρουσιάζει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το Amazon Dash.

Υπάρχει, όμως, μια ειδοποιός διαφορά: Η συγκεκριμένη συσκευή είναι “απελευθερωμένη” από τα δεσμά της Amazon, γεγονός που την καθιστά άκρως ελκυστική συσκευή για τους ανταγωνιστές της, είτε πρόκειται για παραδοσιακούς εμπόρους τύπου Walmart, Peapod ή Waitrose (αυτές έχουν αναπτύξει ήδη συνεργασία με τη Hiku), είτε για τους αποκλειστικά διαδικτυακούς εμπόρους.

Η μάχη, λοιπόν, ήδη ξεκίνησε για το ποιος τελικά θα αποκτήσει συνεχή πρόσβαση στα νοικοκυριά μέσω των εξειδικευμένων προσωπικών συσκευών αγορών. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια: “Scan it. Say it. Shop it!”

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Smart Devices, Trends

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.