Έσπασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε έσοδα η Amazon!

Έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων τα ετήσια καθαρά έσοδα της Amazon! Όπως ανακοίνωσε (αρχείο PDF) χθες η εταιρεία, στην οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα καθαρά έσοδα της ανήλθαν στα 107 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 20% περίπου σε σχέση με το 2014 (Amazon: Τα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας της Prime εκτινάζουν τα καθαρά έσοδα στα 89 δισ. δολάρια για το 2014). Τα κέρδη ανήλθαν στα 596 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 241 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Amazon-NetSales-2004_2015Η εκτίναξη των εσόδων επιτεύχθηκε, κατά μεγάλο μέρος, χάρη στην αύξηση των μελών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Prime. Τα μέλη της Prime αυξήθηκαν κατά 51% στις ΗΠΑ σε σχέση με το 2014. Σύμφωνα με την CIRP (αρχείο PDF), μονάχα στις ΗΠΑ τα μέλη της παραπάνω συνδρομητικής υπηρεσίας ανέρχονται τα 54 εκατ. μέλη. Μάλιστα η παραπάνω αύξηση είναι ακόμα πιο δυναμική στις διεθνείς αγορές. Η Amazon απαριθμεί συνολικά 280 εκατ. ενεργούς αγοραστές έναντι 254 εκατ. ενεργών πελατών την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των εμπόρων που κάνουν χρήση της υπηρεσίας της Fulfillment (FBA) αυξήθηκε πάνω από 50% σε σχέση με το 2014. Ενώ ο κλάδος των cloud computing υπηρεσιών της Amazon Web Services (AWS), που αποτελεί μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της Amazon, σημείωσε αύξηση της τάξης του 69%, σε 7,9 δισ. δολάρια.

Την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Amazon μπορείτε να δείτε εδώ (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.