AO.com: Αύξηση πωλήσεων κατά 26% στα 599 εκατ. αγγλικές λίρες

Η αγγλική AO.com (Appliances Online), παρουσίασε πρόσφατα τα οικονομικά στοιχεία (αρχείο PDF) σχετικά με την εξέλιξη των πωλήσεών της για το τρέχων οικονομικό έτος 2015/2016 που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία,  οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν στα 599,2 εκατ. αγγλικές λίρες παρουσιάζοντας αύξηση 25,7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της οικονομικής χρήσης του 2014/2015.

AO_Revenue-2014-2016Ο μεγαλύτερος τζίρος της (558,5 εκατ. αγγλικές λίρες) προέρχεται από την αγγλική αγορά, ενώ ο υπόλοιπος τζίρος της (40,7 εκατ. αγγλικές λίρες) προέρχεται κατά 99% από τη γερμανική αγορά, καθώς στην ολλανδική αγορά δραστηριοποιείται μόλις από τον Μάρτιο του 2016. Στη Γερμανία, η παράδοση των εμπορευμάτων γίνεται μεταξύ άλλων και με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα ενώ η ίδια κατασκευάζει νέο κέντρο logistics συνολικής εκτάσεως 82.000 τ.μ.. Αυτό θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο στην εξάπλωση αυτής στις υπόλοιπες (γειτονικές) ευρωπαϊκές χώρες ενώ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

AO_Potential-European-MarkeΕνδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο παραπάνω αποκλειστικά διαδικτυακός παίκτης πώλησης οικιακών συσκευών, επενδύει σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, προσθέτοντας τις κατηγορίες των υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.