Delivery Hero: Έλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 387 εκατ. ευρώ από τη Naspers

Η γερμανική Delivery Hero, η οποία είχε πραγματοποιήσει προ διετίας την εξαγορά (Η Delivery Hero εξαγόρασε την e-food.gr και την Yemeksepeti) του e-food.gr, έλαβε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 387 εκατ. ευρώ (Naspers invests EUR 387 million into Delivery Hero) από το νοτιοαφρικανικό Όμιλο ΜΜΕ Naspers.

Με την παραπάνω εξαγορά, η συμμετοχή της Rocket Internet (H Rocket Internet θέλει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά του Online Food Delivery) των περιβόητων αδερφών Samwer στην Delivery Hero έπεσε από το 38% στο 33% περίπου, ενώ η Naspers (Naspers: Στρατηγική επιλογή η αποχώρηση της Ricardo από την ελληνική αγορά) απέκτησε το 10% των μετοχών της.

Η Delivery Hero δραστηριοποιείται στο χώρο του online delivery φαγητού σε περισσότερες από 40 χώρες, με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους στο δυναμικό της, ενώ συνεργάζεται με 150.000 εστιατόρια.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, η ετήσια ακαθάριστη αξία των γευμάτων (Gross Merchandise Value) τα οποία παραγγέλνονται μέσω της πλατφόρμας της Delivery Hero ανήλθαν στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν στα 347 εκατ. ευρώ.

Η Delivery Hero έχει λάβει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολάρια, ενώ αυτή αποτιμάται σε 3,5 δισ. ευρώ. Η παραπάνω ισχυρή χρηματοδότηση, δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην άμεση είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Όπως είχα επισημάνει πρόσφατα, η μάχη των δισεκατομμυρίων στον κλάδο των on-demand (κατ’ απαίτηση) υπηρεσιών παράδοσης ετοίμου φαγητού ξεκίνησε για τα καλά.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food, E-Ventures

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.