Οι online πωλήσεις της Inditex, μητρική της Zara, βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο από τον μέσο όρο των ανταγωνιστών

Η Inditex, μητρική των Zara, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti και Stradivarius, δημοσιοποίησε (αρχείο PDF) για πρώτη φορά το μέγεθος των online πωλήσεών της. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, οι διαδικτυακές πωλήσεις του ισπανικού κολοσσού “Fast Fashion” ανήλθαν την περασμένη χρονιά στα 2,5 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 41% σε σχέση με το 2016. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Inditex αντιπροσωπεύουν το 10% των συνολικών πωλήσεων της.Ωστόσο, αυτές βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο των ανταγωνιστών. Για παράδειγμα, οι διαδικτυακές πωλήσεις της H&M (Πόσο αργά είναι «πολύ αργά» για να σώσει η H&M το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο της;), Mango και Esprit αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα το 12,5%, 13% και 26% των συνολικών πωλήσεών τους.

Ο συνολικός ετήσιος τζίρος της Inditex ανήλθε στα 25,3 δισ. ευρώ (+9%), ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%, ανερχόμενα στα 3,4 δισ. ευρώ περίπου. H Zara εξακολουθεί να αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων.

Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει με πολλούς καινο-δεινόσαυρους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, η Zara και η παρέα της (Πόσο αργά είναι «πολύ αργά» για να σώσει η H&M το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο της;) μη έχοντας σοβαρή ψηφιακή στρατηγική, πολύ δε λιγότερο μια στρατηγική ανάπτυξης πλατφορμών είναι καταδικασμένες να χάσουν τη μάχη έναντι των αποκλειστικά διαδικτυακών εμπόρων, ήτοι της Zalando και της παρέας της.

Σχετικά άρθα:Categories: e-commerce, E-Fashion

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: