DocMorris: Συνεχίζει τις εξαγορές διαδικτυακών φαρμακείων

Η DocMorris, το μεγαλύτερο διαδικτυακό B2C φαρμακείο της Ευρώπης, συνεχίζει τις εξαγορές διαδικτυακών φαρμακείων, ενισχύοντας περαιτέρω τη δεσπόζουσα θέση της στη σχετική αγορά. Πριν λίγο καιρό, η θυγατρική της ελβετικής Zur Rose, εξαγόρασε τα Online φαρμακεία της Eurapon (2016: τζίρος 52 εκατ. ευρώ) και της Vitalsana (2016: τζίρος 30 εκατ. ευρώ), ενώ χθες ανακοινώθηκε η εξαγορά της Apo-Rot.

Το διαδικτυακό φαρμακείο της Apo-Rot είναι ένα από τα πέντε κορυφαία online φαρμακεία στη γερμανική αγορά, με περισσότερους από 780.000 πελάτες και πωλήσεις της για το 2017 στα 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας/εξαγοράς, η διαχείριση των εξ αποστάσεως πωλήσεων θα μεταφερθεί στην έδρα της DocMorris, στην Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος της DocMorris για το 2017 ανήλθε στα 435 εκατ. ευρώ περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι πωλήσεις από τα µη συνταγογραφούμενα φάρµακα ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ. Η DocMorris απαριθμεί περισσοτέρους από 1,8 εκατ. ενεργούς πελάτες (+32,1%), με όσο όρο αξίας καλαθιού τα 68,00 ευρώ.

Η αύξηση του βαθμού συγκεντροποίησης και ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων (Αυξάνονται οι τάσεις συγκέντρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων στην Ευρώπη) θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, με σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των περισσοτέρων φαρμακείων (συμβατικών και διαδικτυακών).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Online Pharmacy

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.