Η Amazon με τη νέα υπηρεσία της delivery München Express…κάνει τη νύχτα – μέρα στο Μόναχο

Η Amazon συνεχίζει να εμπλουτίζει το οικοσύστημα των ταχυμεταφορικών υπηρεσιών της στη Γερμανία (via), αποσκοπώντας στην αυθημερόν εξυπηρέτηση των Prime πελατών της στο Μόναχο. Μέσω της νέας υπηρεσίας Evening-Express, η Amazon δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες από την εύπορη πόλη του Μονάχου να επιλέξουν προϊόντα από μία γκάμα  σταθερά διαθέσιμων 100.000 προϊόντων – Bestseller και τα οποία εφόσον παραγγείλουν μέχρι στις 12:00 το μεσημέρι, θα λάβουν (δωρεάν για παραγγελίες αξίας άνω των 20€) μεταξύ στις 18:00 – τις 22:00, το βράδυ της ίδιας μέρας, ήτοι και μετά το επίσημο ωράριο κλεισίματος των συμβατικών καταστημάτων.

Η Amazon, λοιπόν, συνεχίζει να αναπτύσσει πελατοκεντρικές υπηρεσίες logistics, με στόχο να φέρει εις πέρας…και την αξιόπιστη παράδοση στο «τελευταίο μίλι», και μάλιστα στις πιο κατάλληλες ώρες για το καταναλωτικό (εργαζόμενο) κοινό.

Βέβαια, για να το πετύχει η Amazon, πέρα της λειτουργίας και ανάπτυξης των City logistics, των Fulfilments και πέρα από την απασχόληση οδηγών – διανομέων με μερική απασχόληση, όχι μόνο γνωρίζει το συνολικό Customer Journey του πελατών της, ποια αγαθά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και καλύτερη αξιολόγηση, αλλά και ποιο είναι το περιεχόμενο των αποσταλμένων φακέλων και δεμάτων, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της- παρόχους υπηρεσιών logistics.

Μάλιστα, κανόνας είναι η επίδοση των χαμηλής αξίας αντικειμένων να γίνεται χωρίς καν την έκδοση αποδεικτικού παραλαβής/επίδοσης.  Εάν χαθεί ο φάκελος ή το δέμα, απλά αυτό ξαναστέλνετε. Βλέπετε, για την Amazon ο πελάτης έχει αξία και όχι το πακέτο.

Πόσοι άραγε, έλληνες έμποροι και ελληνικά brands θα είχαν το θάρρος και την τόλμη να αναπτύξουν τις δικές τους ταχυμεταφορικές υπηρεσίες και να ανατρέψουν σε βάθος την παράδοση στο «τελευταίο μίλι», αποκτώντας με αυτό τον τρόπο την αποκλειστική πρόσβαση και επικοινωνία με τους πελάτες τους;

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.