Media Saturn: Πτώση εσόδων 3,8% το δ’ τρίμηνο

Πτώση εσόδων 3,8% ανακοίνωσε (αρχείο PDF) η Ceconomy, ιδιοκτήτρια της MediaMarkt και Saturn για το δ’ τρίμηνο. Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,95 δισ. ευρώ από 5,15 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα της οικονομικής χρήσης 2017/2018 συρρικνώθηκαν κατά 0,9% στα 21,4 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBIT) υπολογίζεται να διαμορφωθούν στα 400 εκατ. ευρώ από 494 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Media Saturn αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση στα 2,6 δισ. ευρώ περίπου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις της Media Saturn αντιπροσωπεύουν το 12,1% των συνολικών πωλήσεων της.

Οι εξελίξεις στο μητρικό όμιλο Ceconomy είναι καταιγιστικές και η φετινή χριστουγεννιάτικη εμπορική περίοδος θα είναι καθοριστική για το μέλλον της εταιρείας και των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων τόσο στην ελληνική όσο και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά – οι υφιστάμενοι μέτοχοι, αλλά προπάντων ο νέος μέτοχος, η Freenet AG, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τι θα συμβεί με την Media Saturn.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Consumer Electronics, e-commerce, Multichannel Commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.