AO.com: Εξαγόρασε την Mobile Phones Direct – αναπτύσσει υπηρεσίες logistics προς τρίτους

Η αγγλική AO.com (Appliances Online), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 18 χρόνια και είναι ένας από τους μεγάλους διαδικτυακούς εμπόρους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, εξαγόρασε πρόσφατα την Mobile Phones Direct (τζίρος 2017: 121,7 εκατ. αγγλικές λίρες και λειτουργικά κέρδη EBITDA: 5,5 εκατ. αγγλικές λίρες) έναντι 38,1 εκατ. αγγλικών λιρών.

Οι πωλήσεις της AO, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018 αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν στα 797 εκατ. αγγλικές λίρες από 701 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Ο μεγαλύτερος τζίρος της (681 εκατ. αγγλικές λίρες) προέρχεται από την αγγλική αγορά, ενώ ο υπόλοιπος τζίρος της (116 εκατ. αγγλικές λίρες) προέρχεται από την αγορά της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεγαλύτερη επίδραση στην αύξηση των πωλήσεων (+55%) προήλθε από τις παραπάνω αγορές.

Στη Γερμανία, η παράδοση των εμπορευμάτων γίνεται μέσω των 150 ιδιόκτητων μεταφορικών μέσων, ενώ στην ίδια χώρα λειτουργεί και το ευρωπαϊκό της κέντρο logistics συνολικής εκτάσεως 82.000 τ.μ.. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 λειτουργεί και ένα Shop στην πλατφόρμα της Amazon.

Στην Αγγλία η AO επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε πολλαπλά θέματα, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη third-party υπηρεσιών logistics (αρχικά θα δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους επίπλων να κάνουν χρήση της υπηρεσίας παράδοσης) και στην ανακύκλωση προϊόντων.

Σε κανένα άλλο κλάδο του λιανεμπορίου δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κλάδο λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Ενώ οι εξελίξεις στη Media Saturn είναι καταιγιστικές, οι επιτιθέμενοι που δραστηριοποιούνται μόνο στο διαδίκτυο, όπως η AO, η ελβετική Digitec Galaxus και η ολλανδική Coolblue (Οι ολλανδικές Bol.com και Coolblue στο κλαμπ των δισεκατομμυρίων) έχουν θέσει ως επόμενο τους στόχο τζίρο της τάξεως του 1 αλλά και των 2 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.