ShowroomPrivé: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ…χαμόγελα στη Vente-Privee

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ το οποίο θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εξαγορά του υπόλοιπου 40% της Beauteprivee και στην επένδυση κατασκευής ενός νέου κέντρου logistics προσανατολίζεται (αρχείο PDF) η γαλλική ShowroomPrivé, στην πλέον “ακατάλληλη” χρονική στιγμή, δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έπεσε κάτω από το όριο των 100 εκατ. ευρώ ( η τιμή της μετοχής έπεσε στο ιστορικό χαμηλό των 2,7 ευρώ).

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 655 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2016. Ωστόσο, οι ζημίες της ShowroomPrivé αυξήθηκαν κατά 94,20% σε 5,2 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι ζημιών 300 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. 

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 315,47 εκατ. ευρώ, από 306,17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση μόλις 3% και ζημιές 6,5 εκατ. ευρώ.

Η ShowroomPrivé διανύει μια δύσκολη περίοδο, ενώ αυτή φαίνεται ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι παραπάνω εξελίξεις σίγουρα θα φέρουν χαμόγελα στον ανταγωνιστής της, τη Vente-Privee (Vente-Privee: Στα 3,3 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2017).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Shopping Clubs

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.