Shop Apotheke Europe: Αύξηση τζίρου 90% στα 540 εκατ. ευρώ το 2018

Η γερμανο-ολλανδική Shop Apotheke Europe συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία και για το 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 540 εκατ. ευρώ, έναντι 284 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 90%.

Η ανάπτυξη επιτεύχθηκε, κατά μεγάλο μέρος, χάρη στη σημαντική αύξηση των νέων πελατών σε 3,5 εκατ. πελάτες από 2,7 εκατ. πελάτες το 2017.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία). Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο η Shop Apotheke εξαγόρασε τη γερμανική nu3, μια εταιρεία που λειτουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα με «υπερτροφές» (Super foods).

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της (491 εκατ. ευρώ) προέρχεται από τις γερμανόφωνες αγορές, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις της αντιπροσωπεύουν το 9% (49 εκατ. ευρώ ) του συνολικού τζίρου.

Από την άλλη, ο σημαντικότερος ανταγωνιστής της, η ελβετική Zur Rose, μητρική της ολλανδικής DocMorris, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 22,8% το 2018 στα 1,2 δισεκ. ελβετικά φράγκα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συνολική αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων και μη συνταγογραφού-μενων φαρμάκων (OTC) στην ηπειρωτική Ευρώπη ανέρχεται στα 164 δισ. ευρώ.

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, η αύξηση του βαθμού συγκεντροποίησης και ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, με σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των περισσοτέρων φαρμακείων (συμβατικών και διαδικτυακών).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Online Pharmacy

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.