Η Mirakl έλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 70 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία νέων πλατφορμών

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες – παρόχους λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου πλατφορμών, η γαλλική Mirakl, ανακοίνωσε την είσπραξη νέων επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. δολαρίων. Συνολικά η Mirakl έλαβε επενδυτικά κεφάλια ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αύξηση του προσωπικού, αλλά και για τη δημιουργία νέων Β2Β και B2C πλατφορμών.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι μόνο το 2018 η Mirakl πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της 60 νέους πελάτες, ενώ λάνσαρε 37 πλατφόρμες – marketplaces, μεταξύ αυτών και την πλατφόρμα της Public („Το Public, η Amazon και οι πραγματικές ανάγκες των ελλήνων διαδικτυακών χρηστών“).

Στο παρελθόν σάς είχα επεξηγήσει γιατί οι έμποροι θα πρέπει να αναπτύξουν επιχειρηματικά μοντέλα – οικοσυστήματα πλατφορμών („Το Αλφαβητάρι της Οικονομικής των Πλατφορμών“).

Η παρουσίαση επιχειρηματικών μοντέλων πλατφορμών, αλλά και η ανάπτυξη της ικανότητας σχεδιασμού διαδικτυακών πλατφορφών – B2C και B2B Marketplaces θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που θα αναπτύξουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα, στο νέο κορυφαίο B2B συνέδριο ηλεκτρονικού εμπορίου, το ne33.

Σχετικά άρθρα:Categories: Business Models, e-commerce, E-Commerce Platforms, Shoptech, Trends

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Η Decathlon μετασχηματίζει το eShop της σε πλατφόρμα - marketplace |

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: