Με το Key Garage η Amazon αποκτά πρόσβαση στα γκαράζ των πελατών της

Μετά την πρόσβαση στο χώρο του αυτοκινήτου των πελατών της, η Amazon ανακοίνωσε (Key for Garage Available Starting Today) την επέκταση της υπηρεσίας της Amazon Key και στα γκαράζ των πελατών της: Μέσω του «Κey for Garage» οι Prime πελάτες της μπορούν να λαμβάνουν τις παραγγελίες τους και στα γκαράζ των οικιών τους.

Amazon Key for GarageΓια να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το εσωτερικό του γκαράζ ως «θυρίδα», θα πρέπει οι χρήστες – παραλήπτες να χορηγήσουν στην Amazon πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Μάλιστα, οι πελάτες της Amazon μέσω του Amazon Cloud Cam (Key Edition) μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο, το άνοιγμα του γκαράζ, την παράδοση του δέματος αλλά και το κλείσιμο του γκαράζ, ενώ στη συνέχεια μπορούν να αξιολογήσουν την παρεχόμενη υπηρεσία.

Key for Garage Cloud CamΜε το Amazon Key, η Amazon στήνει μια πλατφόρμα ταχυμεταφορικών υπηρεσιών, στοχεύοντας ξεκάθαρα στον έλεγχο ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ με αυτή φαίνεται ότι φέρνει εις πέρας και το τελευταίο σκέλος του «ταξιδιού παράδοσης» ενός πακέτου, ήτοι την παράδοση της παραγγελίας στα διαμερίσματα των πελατών της, στο εσωτερικό του αυτοκινήτων τους αλλά και στα γκαράζ των οικιών τους, για ό,τι δηλαδή είναι ιδιωτικό και κλειδωμένο, χωρίς την παρουσία των ιδιοκτητών τους.

Αν λάβουμε υπόψη την πληθώρα (εναλλακτικών) ταχυμεταφορικών υπηρεσιών της Amazon (Amazon Logistics, Amazon Locker, Amazon Hub, Amazon Flex, Prime Air και Amazon Key), εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τη μελλοντική – πελατοκεντρική – μορφή επίδοσης των δεμάτων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, IoT, Logistics, Smart Devices, Trends

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.