Online Delivery AE: Αύξηση τζίρου 72% το 2018 και…άνοιξε η όρεξη της Skroutz

Αύξηση τζίρου κατά 72% το 2018 παρουσίασε η Online Delivery A.E. (e-food.gr), μέτοχος της οποίας είναι η η OFD Online Food Delivery Services Ltd., με έδρα την Λευκωσία, η οποία ανήκει στην εισηγμένη γερμανική Delivery Hero. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,8 εκατ. ευρώ έναντι 16,8 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 10,31 εκατ. ευρώ από 4,8 εκατ. ευρώ το 2017. Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στην εξαγορά της Deliveras στις 31 Ιανουαρίου 2018 (Η Delivery Hero και οι λεπτομέρειες εξαγοράς της Deliveras αντί 4,7 εκατ. ευρώ) και τη συγχώνευση με απορρόφηση της Click Delivery A.E., επίσης 100% θυγατρική της Delivery Hero, από την Online Delivery AΕ.

Θυμίζω ότι η Delivery Hero είχε εξαγοράσει την e-food.gr (Η Delivery Hero εξαγόρασε την e-food.gr και την Yemeksepeti) τoν Μάιο του 2015 έναντι 21 εκατ. ευρώ, ενώ η πλατφόρμα clickdelivery.gr αποκτήθηκε εμμέσως, χάρη στην εξαγορά της τουρκικής Yekem Sepeti την ίδια περίοδο. Μέσω, λοιπόν, της Online Delivery Α.Ε. η γερμανική εταιρεία ελέγχει τις κυριότερες πλατφόρμες παραγγελίας έτοιμου φαγητού στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι η Delivery Hero δραστηριοποιείται σε 41 χώρες, ενώ για το τρέχον έτος η εταιρεία προσδοκά τζίρο ύψους 1,1 με 1,2 δισ. ευρώ και ζημιές EBITDA ύψους 270 έως 320 εκατ. ευρώ.

Η κατηγορία «παραγγελία έτοιμου φαγητού» και κατά συνέπεια οι υπηρεσίες παράδοσης στο τελευταίο μίλι, εξελίσσονται σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους κλάδους του ηλεκτρονικού επιχειρείν (και) στην Ελλάδα.

Βλέπετε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η Skroutz ετοιμάζεται να μπει στον κλάδο των on-demand (κατ’ απαίτηση) υπηρεσιών παράδοσης ετοίμου φαγητού. Online Delivery λοιπόν…και καλή όρεξη!

Σχετικά άρθρα:

 



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Food, On-Demand Commerce

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.