Mytheresa: Πωλήσεις πολυτελών ρούχων αξίας 377 εκατ. ευρώ (+24,7%) για το 2019

Στο ποσό των 377 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2019 οι καθαρές πωλήσεις της Mytheresa.com, έναντι των 303 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,7%. Αντίστοιχα, αύξηση σημείωσαν κατά 50% τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Υπενθυμίζω ότι η Mytheresa εξαγοράστηκε πριν από πέντε χρόνια από την αμερικανική αλυσίδα exclusive λιανεμπορίου, Neiman Marcus. Αξιοσημείωτο  είναι το γεγονός ότι, ενώ η Mytheresa κατάφερε κάτω από διοίκηση της Neiman Marcus να τριπλασιάσει τον τζίρο της, η ίδια η Neiman Marcus έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με το ασήκωτο «βάρος» λειτουργίας των 43 φυσικών καταστημάτων στις ΗΠΑ. Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες η Neiman Marcus ανακοίνωσε και επίσημα την  πώληση της Mytheresa, γεγονός που φημολογείται ότι ίσως της αποφέρει περίπου 1 δισ. δολάρια στο ταμείο της.

Η Mytheresa αποστέλλει τα προϊόντα της σε πάνω από 130 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 600 άτομα προσωπικό, μεταξύ αυτών, 40 άτομα μονάχα στο Online-Marketing. Η μέση αξία του καλαθιού ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλός της, Michael Klinger, σε κάποια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο διαδικτυακό γερμανικό περιοδικό Kassenzone, η εταιρεία εστιάζει το ενδιαφέρον της στις ενέργειες μάρκετινγκ αποκλειστικά σε ένα περιορισμένο κοινό, πλούσιων καταναλωτών: “Υπάρχουν δέκα φορές περισσότεροι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τη μάρκα Gucci από  αυτούς που πραγματικά έχουν την οικονομική άνεση, για να αποκτήσουν τα προϊόντα της“.

Πρόσφατα η Mytheresa επεκτάθηκε και στην κατηγορία των παιδικών ρούχων, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα επεκταθεί και στην κατηγορία πώλησης exclusive ανδρικών ρούχων.

Στο παρελθόν σάς είχα αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας και σας είχα παρουσιάσει την εξέλιξη της στρατηγικής Ηλεκτρονικού Εμπορίου των κατασκευαστών επώνυμων προϊόντων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Curated Shopping, e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Αίτηση για IPO στις ΗΠΑ υπέβαλε η Mytheresa | neoecommerce.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.